Koper zaključil redni del prvenstva z zmago

Arena Bonifika je danes gostila zaostalo tekmo 16. kroga lige NLB, ko go na gostovanje v Koper prišli igralci MRD Dobova. Negativni rezultatski niz zadnjih 5 tekem, kjer Koprčani niso zabeležili niti ene točke, je obetal vsekakor zanimivo srečanje brez znanega favorita. Koprčani so začeli tekmo, v prvem napadu so se Grzentiču zatresle roke in gostujoči vratar Blaževič je zabeležil prvo obrambo. Gostje so povedli z zadetkom Seferovića v 2. minuti. Minuto kasneje je Smolnik lepo preigral, vendar vrgel preko gola. Gostje so tako z srčno igro pričli do vodstva 4 zadetkov medtem, ko domači niso uspeli zadeti vse do 8. minute, ko je Smolnik strelsko otvoril tekmo za Koprčane. Nato smo videli 3 zaporedne zadetke Kopra in domači so se tako približali na 2 zadetka zaostanka pri 4:6. Odgovor gostov ni izostal, s kombinatorno igro v napadu so prihajali do lahkih zadetkov tako, da se Koprčani niso uspeli približati.  V 25. minuti so domači končno izenačili z zadetkom Matijaševiča, ki je prevzel vlogo organizatorja igre in prinesel malo svežine v igro domačih. 3 minute kasneje je Matijaševič lepo križal s Krečičem in Koper je prišel do prvega vodstva na tekmi pri izidu 13:12. Na odmor smo odšli pri izidu 14:13.

Drugi polčas so domači začeli eksplozivno in v prvih 7 minutah igre dosegli delni izid 5:0 (19:13). V 43. minuti je gostujoči igralec Hrupič z grobim prekrškom zaustavil Krečiča, ki je obležal na tleh, in prejel dvominutno kazen. Med prekinitvijo je prišlo do izmenjave mnenj med Vujovićem in pomočnikom trenerja gostov, sodnika sta obema pokazala rumeni karton in tako vsaj delno umirila strasti. Tekma se je nadaljevala, v 45. minuti je domači vratar Postogna zabeležil svojo četrto obrambo (od skupaj 8). Smolnik je žogo podal Krečiču, ta je angažiral Severja, ki je zadel za 22:17. V 52. minuti smo videli lep cepelin, ko je Bratkovič podal Sokoliču za 24:19. V 56. minuti smo videli najlepši strel na tekmi, ko je Sokolič podal Dolencu na linijo 6. metrov, ta pa je žogo vrgel brez pogledati in zadel za 26.22. V samem zaključku je gostom zmanjkalo moči za preobrat in Koprčani so vknjižili težko pričakovano zmago. Koprčani so se tako uvrstili na končno 2. mesto na lestvici rednega dela prvenstva, kar jih postavlja na skupno 4. mesto lestvice v končnici za prvaka.

Prva tekma končnice bo na sporedu že to nedeljo, ko Koprčani odhajajo na gostovanje v Velenje. Upajmo, da bodo v končnici zaigrali tako, kot znajo in prikazali boljo igro, kot smo jo gledali v 2. delu prvenstva.