Koper do zmage nad Trimom v sami končnici srečanja

650 gledalcev si je danes v Areni Bonifika ogledalo tekmo 10. kroga NLB lige, v katerem je prišlo v goste moštvo Trima iz Trebnjega. Koprčani so začeli srečanje zadržano, čeprav smo pričakovali malce bolj dinamično in agresivno igro po zmagi nad Krko pretekli konec tedna. V 5. minuti je vratar gostov Urh Brana (10 obramb) ubranil strel iz 7-metrov Planincu, 2 minuti kasneje je Guček pri izvajanju hitrega centra podal žoge v roko nasprotniku. Na drugi strani je bil edina svetla točka vratar Martin Kocjančič (6 obramb), ki je zaustavljal nasprotnikove nalete in tako držal domače v igri. Ponovno smo videli veliko zgrešenih strelov pri domačih, kar je omogočilo gostom, da so držali vodstvo v svojih rokah z zadetki Cvetka in Kotarja. Koprčani niso zadeli 8 minut in tako so gostje v 29. minuti vodili že z 4 zadetki prednosti pri izidu 7:11. V končnici polčasa smo videli zadetka Bratkoviča in Sokoliča, ki je po obrambi Kocjančiča stekel v protinapad in postavil izid prvega dela na 9:11.

Drugi polčas se je nadaljeval v slogu prvega in gostje so ohranjali vodstvo v svojih rokah, v prvih 5 minutah smo videli samo 2 zadetka gostov, ki so ponovno pobegnili na 4 zadetke prednosti. Koprčane je ohranjal v tekmi danes izredno razpoloženi Krečič. Prednost gostov je počasi kopnela, domači so vztrajno grizli in v 44. minuti je trener gostov Šavrič zahteval minuto odmora pri izidu 14:16. Igralci Kopra so z odločno igro v obrambi zajezili nalete Trebanjcev in so z 2 zaporednima zadetkoma Sokoliča ujeli priključek pri 16:17. Gostje, ki so jim počasi pojemale moči, niso uspeli izkoristiti slabe igre domačih in kazen ni izostala. V 51. minuti je s silovitim prodorom izenačil Krečič pri 17:17. Minuto kasneje je Guček podstavil roko in blokiral nasprotnikov strel, žogo je ujel Sokolič in domači so stekli v napad, vendar ostali brez zadetka, saj je bil na pravem mestu ponovno Urh Brana. 4 minute pred koncem je iz težkega položaja zadel Sokolič, ki je bil ponovno med najboljšimi na terenu, in popeljal domače v vodstvo. Koprčani so tako izkoristili padec koncentracije pri gostih in z zadetkoma Krečiča in Bratkoviča pobegnili na varne 3 zadetke prednosti. Gostje so z zadnjimi močmi zapretili preko Cvetka, vendar je za kaj več zmanjkalo moči in zmaga ter novi 2 točki ostajata v Kopru.

Tekma je bila dobra priprava na izredno pomembno tekmo ta konec tedna, ko Koprčani odhajajo na izredno zahtevno gostovanje na Poljsko, kjer bodo zaigrali proti ekipi Gwardia Opole.

Forza Koper!