Koper zmagovito zaključil redni del sezone

V Areni Bonifika se je danes odigrala zadnja tekma rednega dela prvenstva, na kateri so se domači udarili z ekipo Dol TKI Hrastnik.

700 gledalcev si je ogledalo napeto in borbeno srečanje. Obe ekipi sta previdno začeli, domači celo nekoliko nespretno, saj so v uvodnih minutah dejansko podarili 3 žoge nasprotnikom. Reševal jih je razpoloženi Vončina, ki je do 5. minute zbral 5 obramb in se nato poškodoval. Zamenjal ga je Jure Vran, ki je v velikem slogu tudi nadaljeval. Prvi mož domače ekipe je bil v otvoritvenih minutah Nino Grzentič, ki je v prvih 9. minutah dosegel 4 zadetke. Kljub temu so gostje uspeli iztržiti delni izid 1:3 in se vrnili v izgo pri 6:5. Odgovor domačih ni izostal in dobra igra v obrambi, ki je v zadnjem obdobju nekaka stalnica, je omogočila nekaj hitrih protinapadov in Koprčani so tako pobegnili na 3 zadetke prednosti (8:5). V 19. minuti sta sodnici dosodili najprej 2-minutno kazen in nato še direkten rdeči karton zaradi nešportnega obnašanja Kristianu Bauerheim, kar je očitno pustilo posledice pri gostih, saj so domači hitro pobegnili na +6 pri 12:6. Do konca polčasa so domači odigrali mirno, na odmor smo odšli z 8 zadetki prednosti pri izidu 16:8.

Otvoritev drugega polčasa je bila v znamenju Jureta Vrana, ki je pridno zbiral obrambe in tako angažiral soigralce v protinapadih. Gostje se kljub temu niso predali in še zadnjič zapretili preko Gučka, ki je s 3 zaporednimi zadetki in delnim izidom 0:3 zmanjšal zaostanek na 5 zadetkov (20:15). V 39. je igralno površino zapustil Aleks Vlah (lažja poškodba gležnja), 5 minut kasneje pa še Rok Gašperšič (poškodba kolena). S prvim zadetkom nas je v 48. minuti razveselil povratnik po poškodbi Grega Krečič, minuto kasneje je osmič na tekmi zadel  Grzentič (skupno 10 zadetkov). Izkazal se je tudi Marko Matijaševič, ki je v končnici “naštimal” cepelin za Nejca Planinca.

Koprčani so tako z zmago zaključili redni del prvenstva na 1. mestu. Prva tekma končnice bo 18.03. v Areni Bonifika, ko prihaja v goste ekipa Krke iz Novega Mesta.

Primož Cenkar (Dol TKI Hrastnik): “V določenih segmentih igre smo odigrali lepo. Dejstvo je, da je Koper pred nami zato smo ponudili nekaj možnosti mlajšim igralcem. Nekateri so to s pridom izkoristili, nekateri pa ne. Konec koncev se naša liga začne naslednjo soboto.”

Nino Grzentič (Koper 2013): “Danes smo zmagali z ekipno igro. Vedeli smo, da se moramo na nasprotnika dobro pripraviti, saj lahko zgubimo čisto z vsakim, če nismo 100% pripravljeni. Na koncu pa smo zasluženo zmagali.”