Koprčani doma z Umagom izenačeno

Koprčani nadaljujejo z nizom pripravljalnih tekem pred začetkom tekmovalnega dela v 1. NLB ligi. Včeraj so se že drugič v nekaj dneh pomerili z ekipo Umaga, tokrat na domačem terenu v klimatizirani Areni Bonifika. Kar nekaj pristašev, radovednih in željnih rokometa, se je zbralo na tribunah. Videli so izenačeno tekmo. V prvem polčasu so imeli rahlo rezultatsko prednost domačini, ki pa nikoli ni bila večja od dveh zadetkov. Prvi polčas se je zaključil pri rezultatu 16:14.

V začetku drugega polčasa so domačini imeli tudi žogo za +4 (pri 17:14), vendar je niso izkoristili in trdoživi hrvaški prvoligaš je z delnim izidom 1:5 celo prešel v vodstvo. Sledila je igra gol za gol, v kateri sta se ekipi izmenjevali v vodstvu.

V končnici so priložnost za zmago imeli domačini. Po organizirani akciji je nekaj sekund pred koncem zaključni strel odbil od prečke in tekma se je končala z neodločenim izidom.

Našo ekipo čaka še veliko dela in uigravanja. Tokrat sta poleg 4 reprezentantov v ekipi manjkala še Gorela in Gašperšič (zdravstvene težave in službene obveznosti). Ko bo ekipa popolna, bo trener imel na razpolago bistveno več taktičnih rešitev. Do takrat pa morajo ostali izkoristiti svoje priložnosti saj bo kasneje še večja borba za »minutažn«.

Že jutri, v četrtek ob 19:00, čaka naše Jovičićeve varovance nova preizkušnja. Tekmec bo avstrijski prvoligaš Bruck.

Vabljeni!