Koprčani iz Göppingena brez točk

Koprčani so danes odigrali zadnjo tekmo v skupinskem delu pokala EHF proti vodilni ekipi Frisch Auf! Göppingen. Koprčani, ki so v končnici prvenstva s 3 zmagami ujeli priključek pri vodilnemu trojčku, so šli na gostovanje neobremenjeni, saj tekma dejansko ni odločala o ničemer.

Tekmo so otvorili domačini in v prvem napadu povedli. Koprčani so zadeli dobro, Sokolič je s krila zadel za 1:2. Kljub temu so domači pritisnili in v 5. minuti vodili 4:2. V 6. minuti je Poklar lepo asistiral Bratkoviču vendar je bil Prošt dobro postavljen in domači so preko Šešuma pobegnili na 6:2. Koprčani na napad domačinov niso našli učinkovite rešitve tako, da je bil Vanja Kralj prisiljen v 8. minuti vzeti timeout in sestaviti ekipo. Domačini so s svojo višino in streli iz zunanjih položajev spravljali v težave Koprčane, ki niso našli pametne rešitve za napad Nemcev. Prednost Nemcev se je tako stopnjevala, v 20. minuti so vodili že z 11:6. Grzentič je v 24. minuti zadel za 12:7, domači so vzeli minuto odmora. Kocjančič je dobro posredoval v 26. minuti, ko je ubranil strel Šešuma in Koprčani so v napadu zadeli preko Grzntiča za priključek pri 13:10. Sledili so 3 hitri zadetki domačih, ki so izkoriščali napake Kopra v napadu tako, da so v 2 minutah pobegnili na 16:10. V samem zaključku je Bratkovič izkoristil priložnost in zadel iz 7. metrov za 17:11. Domači v zadnjem napadu niso zabili, Koprčanom pa je zmanjkalo časa za kaj več in polčas se je končal pri 17:11.

Drugi polčas so otvorili Koprčani, v prvem napadu izgubili žogo, jo takoj zatem ponovno dobili in Sokolič je zadel iz protinapada za 17:12. V naslednjem napadu Kopra je lepo zadel Stopar. Domačini so zapravili 2 zaporedna poskusa protinapada, v zadnjem se je lepo izkazal Kocjančič in Koprčani so poizkusili s strelom z zunanje linije vendar je bil na pravem mestu Rebmann. V 37. minuti je natančno vrgel Krečič za 20:15, naslednji napad je Vlah lepo asistiral Sokoliča, ki je zadel za 21:15. Domači so izkoristili protinapad, streljali na vrata Kopra, kjer je dobro posredoval Kocjančič, odbita žoga je prišla do Bagersteda, ki je zabil za 23:16. V 41. minuti je Bratkovič zastreljal 7-metrovko. V nadaljevanju je Grzentič prišel do žoge in vrgel v prazna vrata domačinov, vendar jim ni povzročilo kaj preveč težav, saj je v napadu ponovno zadel Šešum, ki je bil danes nerešljiva uganka za koprske rokometaše. V 47. minuti je Vanja Kralj, ki ob odsotnosti Vujovića opravlja dolžnosti trenerja vzel minuto odmora. Štiri minute kasneje je Sokolič sam v protinapadu zadel za 26:20. V naslednjem napadu je Grzentič na črti videl Marića, ki se je lepo odkril in dosegel 21. zadetek za Koprčane. V naslednjem napadu je lepo preigral Matijaševič, reakcija domače klopi in minuta odmora pri 28:22. V 56. minuti je Poklar lepo našel Bratkoviča, ki je utekel na linijo 6. metrov in zadel za 30:23. V 58. minuti je Vlah lepo preigral in prišel sam na strel za 30:24. V zadnji minuti smo videli še lep zadetek Bratkoviča, ki je skočil v prostor iz mrtvega kota in iz težkega položaja zadel za 30:25. Zadnji zadetek na srečanju je dosegel Marko Matijaševič in postavil končni izid na 31:26.

Koprčani so tako zaključili s tekmami v evropskem pokalu. Kljub temu, da se niso uvrstili naprej smo na trenutke videli lepo igro rokometašev Kopra, celo zmago na Finskem proti ekipi Cocks, a na žalost je bilo to premalo za kaj več kot četrto mesto v skupini. Pogrešali smo malce več konstantne igre v obrambi in v napadu, predvsem tako igro kot smo jo videli na zadnjih treh prvenstvenih tekmah.

Sedaj nas čakata 2 tedna premora, katere bomo izkoristili za dodatno pripravo na nadaljevanje tekem v končnici DP. Že 14.04. prihaja na vroče gostovanje v Koper ekipa RIKO Ribnica, ki zaseda 2. mesto v državnem prvenstvu.

FORZA KOPER!