Koprčani med 8 v pokalu Slovenije

Koprčani so po več kot enomesečnem premoru nadaljevali s tekmovanjem – danes so odigrali tekmo 1/8 finala pokala Slovenije. V Koper je z enourno zamudo prišla ekipa LL Grosist Slovan. Tekmo si je ogledalo 700 gledalcev, ki so potrpežljivo počakali, željni rokometa po novoletnem reprezentančnem premoru.

V prvem polčasu smo gledali najverjetneje najslabšo igro v tej sezoni pri domačih. Gostje so po uvodni napaki Koprčanov prevzeli pobudo v svoje roke in povedli ter s čvrsto in strnjeno obrambo uspešno zaustavljali napade domačinov ter na drugi strani prihajali do lahkih golov iz protinapadov. Edina svetla točka v prvem polčasu v domačih vrstah je vratar Blaž Vončina, ki je zbral 7 obramb in tako vsaj delno omilil igralsko neučinkovitost domačih igralcev. Na odmor smo tako odšli pri rezultatu 6:11.

V drugem polčasu so se domači zbudili in od samega začetka pokazali, da imajo željo in voljo po tem, da bi se vrnili v igro. Strelsko sta drugi polčas otvorila Sokolič in Krečič ter tako prizemljila goste iz prestolnice, ki so zaigrali kot v nekakšnem krču. to je omogočilo domačim, da so se v 36. minuti približali na 2 zadetka zaostanka pri 10:12. Prerojeni Koprčani so tako vztrajno grizli in lovili priključek, gostje pa so v enaki meri vračali in ohranjali prednost 2 zadetkov. V 41. minuti se je poškodoval Dušan Fidel, eden izmed nosilcev igre pri Slovanu, 3 minute kasneje sta sodnika dosodila 3. izključitev Sankoviču in Koprčani so še konkretneje pritisnili na oslabljene goste. V 49. minuti je Vlah z natančnim strelom izenačil, 2 minuti kasneje je Bratkovič z lepim strelom s krila popeljal domače v vodstvo, ki ga nato niso spustili z rok vse do konca srečanja.

Zmaga z izidom 23:21 vodi igralce Kopra v četrfinale pokala Slovenije, žreb parov bo v ponedeljek 5.2..

Koprčani odhajajo v sredo ma vroče gostovanje v Ribnico, konec tedna pa jih čaka gostovanje Finskem, kjer se bodo na 1. tekmi skupinskega dela pokala EHF pomerili z ekipo COCKS.

Po tekmi so povedali:

Tine Marušič (LL Grosist Slovan):”V tem mesecu smo dobro trenirali in igrali nekaj dobrih prijateljskih tekem, tako da priprava na tekmo je bila dobra, prikazali smo lepo igro. V drugem polčasu se je Fidel poškodoval, Sanković je prejel rdeči karton, tako da so nam na koncu pošle moči, kar je Koper lepo izkoristil in povedel za dva, tri gole, kar je težko uloviti, tako da lahko rečem da je Koper zasluženo zmagal, mi pa gremo naprej tekmo po tekmo.”

Tilen Sokolič (Koper):”Začeli smo nervozno, počasi, z veliko napakami tako v napadu kot v obrambi. Čeprav 11 golov ni dosti, smo puščali preveč prostora gostom, tako da so prihajali do lahkih zadetkov in hvala bogu, da je bilo ob polčasu le -5. Med polčasom smo zbrali misli, vstopili v drugi polčas motivirano, začeli zabijat gole, ki bi jih morali že v prvem in na koncu se je to obrnilo nam v korist in z dobro igro v končnisi smo prišli do zmage.”