Koprčani nadaljujejo z zmagovitim nizom v končnici DP

Arena Bonifika je danes gostila tekmo 3. kroga končnice za prvaka DP med Koprom in Krko. 800 gledalcev si je v Areni Bonifika ogledalo pravi derbi, kjer ni manjkalo tako športnih kot temperamentnih vložkov že od prve minute.

Že v 1. minuti je Kocjančič zabeležil 2 zaporedni obrambi (od danes skupno 15) in tako napovedal srdit boj za zmago. Domači so v prvem napadu povedli z zadetkom Grzenitča. Odgovor gostov je prišel preko Didoviča in Pršine in gostje so tako prevzeli vodstvo ter ga v 5. minuti povečali na 1:3 po zadetku Raša iz 7. metrov. 2 minuti kasneje je Sever lepo podstavil roko v obrambi, prestregel žogo in angažiral Sokoliča v protinapadu, ki je izenačil na 3:3. V 12. minutj je Kocjančič s svojo 4. obrambo ponovno ustavil napad gostov. Gostje so tako poizkušali ujeti priključek, igralo se je gol za gol, v 18. minuti je Grzentič z natančnim in močnim strelom v spodnji levi kot popeljal Koprčane v novo vodstvo pri 7:6. Minuto kasneje je je Guček spretno ukradel žogo, vrgel v protinapad do Sokoliča, ki je podal Krečiču in ta je zabil za vodstvo 8:6. V naslednjih 3 minutah so domači prišli do delnega izida 3:0 in gostujoči trener Skoko je zahteval minuto odmora. V nadaljevanju je danes odlični Kocjančič ponovno vpisal 2 zaporedni obrambi, podal žogo do danes dobro razpoloženega Sokoliča, ki je bil sam v protinapadu in zabil za prvo vodstvo za 4 zadetke pri 12:8. 2 minuti kasneje sta v napadu lepo zakrižala Aleks Vlah in Žiga Smolnik, ki je nato prišel do priložnosti za strel in Koprčani so povedli za +5 pri 13:8. V 28. minuti smo videli še atraktiven cepelin, ko je Sokolič prišel do prostora po višku in podal Adamu Bratkoviču (danes najboljši strelec z 8. zadetki), kateri je zadel za 14:8. Gostje so v samem izteku igralnega časa dosegli zadetek in postavili končni rezultat prvega polčasa na 14:9.

Drugi polčas so začeli Novomeščani, ki nekako niso imeli prave rešitve na domačo obrambo, saj so Koprčani uspešno ustavljali tako Papeža kot Okleščena, ki danes ni dosegel niti 1 zadetka. V 34. minuti je Vlah podal lepo asistenco Bratkoviču, ki je utekel na 6-metersko črto in Koper je prvič vodil s 6 zadetki pri 16:10. V 39. minuti so Novomeščani zapretili preko Papeža, ki je v 1 minuti dosegel 2 hitra zadetka in gostje so se tako približali na vsega 3 zadetke zaostanka pri 18:15. 41. minuta je postregla z atraktivnim cepelinom, kjer je Vlah podal do Bratkoviča, ta mu je  vrnil žogo v zraku in Vlah je tako zabil za 19:15. V 46. minuti je Smolnik z lepim preigravanjem prišel do pozicije za strel in zabil za 22:17. Gostje so reagirali in s fanatično igro v obrambi ter agresivno igro v napadu počasi manjšali razliko, Klobčar je v 50. minuti zabil za 23:20. 2 minuti kasneje so se Bratkoviču zatresle roke na črti 7. metrov in vrgel je mimo vrat, ki jih je branil Brajer. Vujović je tako reagiral in zahteval minuto odmora. Gostje so nadaljevali s pritiskom, vendar več kot na zadetek zaostanka (25:24) niso uspeli priti. V 58. minuti si je gostujoči krožni napadalec Didovič prilsužil dvominutno kazen zaradi prekrška nad Vlahom. Na igrišču so se vnele strasti, prišlo je do prerivanja med igralci in sodnika sta poslala na klop še Ivana Severja pri domačih in Jerneja Papeža pri gostih. Minuto kasneje je Vlah zabil za 28:25. Do konca tekme nismo videli več zadetkov in Koprčani so se razveselili nove pomembne zmage.

Pohvaliti velja tudi Roka Marića, ki je danes prvič zaigral po več kot štirimesečni odsotnosti in odlično nadomestil poškodovanega Moljka. Ob tem velja pohvaliti tudi celotno ekipo, ki v končnici vrsti dobre predstave in se je s to zmago še utrdila na 4. mestu lestvice. Prikazana igra je tudi dober obet za prihajajočo tekmo v pokalu EHF, ko to soboto prihajajo v goste Finci. Tekma bo na sporedu to soboto, 24.03. ob 15. uri v Areni Bonifika.