Koprčani nadoknadili 5 zadetkov in se uvrstili v skupinski del pokala EHF

Polna dvorana v Areni Bonifika je danes pričakala povratno tekmo 3. predkoga pokala EHF med Koprom in Gwardio Opole. 2200 gledalcev je od prve minute z glasnim navijanjem spodbujalo domače rokometaše, katere je čakala težka naloga, saj so s prve tekme imeli 5 zadetkov deficita, katere so morali nadoknaditi, če so se hoteli uvrstiti v skupinski del pokala EHF.

Začetek ni bil preveč obetaven, saj je gostujoči vratar Malcher ubranil strel iz 7. metrov Matijaševiču. Gostje so tako prevzeli pobudo in povedli na krilih Malcherja, ki je v 8. minuti zabeležil že 3. obrambo in tako omogočil soigralcem, da so pobegnili na lepo prednost 3 zadetkov pri 1:4. Neodločnost v napadu je prevesila tehtnico na stran Poljakov, kljub razpoloženemu Vranu v domačih vratih in dobri igri v obrambi, saj domači igralci niso zadevali iz izdelanih šans v napadu. 9. minuta je bila odločilna, Vujović je zahteval minuto odmora in povratek Kopra se je začel z 2 zadetkoma Bratkoviča in 1 zadetkom Krečiča. Vran je tako v 14. minuti zabeležil svojo 7. obrambo, Bratkovič je stekel v protinapad in popeljal Koper v vodstvo. Minuto kasneje je danes najboljši strelec Adam Bratkovič zadel za 6:4 in gostujoči trener Kuptel je zahteval minuto odmora. V 17. minuti je ponovno zablestel Vran s svojo 8. obrambo, Vlah je z natančno podajo angažiral Bratkoviča in Koper je pobegnil na +3 pri 7:4. 2 minuti kasneje je Lemaniak prekinil goleado Kopra, ki je v 10 minutah izvedel delni izid 8:1. 10. obramba Vrana, protinapad Kopra in natančen strel Gržentiča za 11:5 so goste popolnoma razorožili, saj niso našli učinkovite rešitve na postavljeno obrambo domačih. Kuptel je tako v 25. minuti izkoristil še 2. minuto odmora pri 13:5. V zadnjih minutah prvega polčasa so gostje nekoliko strnili svoje vrste v obrambi tako, da so vsaj delno uspeli nadoknaditi zaostanek in na odmor smo odšlil pri rezultatu 15:9.

Drugi polčas so gostje začeli z 2 napadalcema na liniji 6. metrov, vendar to ni zmedlo domačih igralcev, ki so pridno polnili vrata gostujočega vratarja. v 38. minuti je Yogi (tako ga ljubkovalno kličejo poljski navijači) ubranil drugo 7-metrovko Smolniku. Minuto kasneje smo videli najbolj vročo situacijo na igrišču, ko je Mokrzki prejel 2 minuti zaradi prekška nad Krečičem, kateri je odgovoril. Mokrzki je zaradi preburne reakcije nato dobil rdeči in modri karton zaradi udarca, ki ga je zadal Krečiču. Koprčani so z veliko mero borbenosti ohranjali razliko, ki jim je odpirala vrata v Evropo, kljub temu gostje niso odnehali in so s požrtvovalno igro držali priključek tako, da je bil pritisk na domači sedmerici vse večji in večji. V 50. minuti je Sokolič iz protinapada zadel za 23:16. Gostje so odgovorili z delnim izidom 2:0 in tako ponovno odprli tekmo z zadetkom v 52. minuti, ko je bil rezultat 23:18. Želja po zmagi je pognala igralce, ki so na krilih fanatičnega navijanja 12. Kopra in preostalih navijačev odgovorili na zadnje napade gostov in Sokolič je v 56. minuti zadel za največjo prednost na tekmi +8 pri rezultatu 26:18. Kljub vsemu so gostje v zadnjih minutah srečanja še zadnjič zapretili in z 2 zaporednima zadetkoma še zadnjič zapretili. Kljub temu so domači ohranili mirne živce in odigrali tako, kot je bilo potrebno ter zaključili tekmo s 6 zadetki prednosti pri 27:21.

Veselje po tekmi je bilo neverjetno, saj je Koprčanom uspel preboj v skupinski del pokala EHF.

Fantom čestitke, kljub temu pa je potrebno ohraniti trezno glavo in podobne igre, kot je bila danes proti Opolam, prikazati tudi v prvenstvu.

FORZA KOPER!!!