Koprčani neporaženi po 4. krogih v končnici

Koprčani so pred lepo napolnjeno Areno Bonifika odigrali derbi 5. kroga končnice, kjer je na gostovanje prišla drugo uvrščena ekipa RIKO Ribnica. Ob odsotnosti poškodovanih Grzentiča, Gučka, Smolnika in Zugana je imel Vujović težave ne samo s pripravo ekipe na tekmo temveč tudi pri sami vadbi tekom celega tedna. Kljub temu so Koprčani po seriji 3 zmag šli v tekmo z enim samim ciljem – ZMAGO.

Že od prve minute je bilo jasno, da se bo danes igralo brez popuščanja, na vse ali nič. V 5. minuti je Postogna (skupno 9 obramb) ubranil strel iz 6. metrov, žogo je ujel gostujoči krožni napadalec Kovačič in popeljal ekipo v vodstvo pri 2:3. 3 minute kasneje je ponovno dobro posredoval Postogna, ki je tokrat angažiral Sokoliča v protinapadu in Koprčani so šli v vodstvo pri 5:4. V 11. minuti sta sodnika dosodila 7-metrovko za Koprčane ter pokazala 2 minuti Košmrlju. Bratkovič, ki je bil danes najučinkovitejši na terenu, je zadel za izenačenje 6:6. V 16. minuti smo videli lepo preigravanje Vlaha, ki je zadel za priključek pri 8:9. V 19. minuti je trener domačih Vujović zahteval minuto odmora po zadetku Henigmana za 8:10. 2 minuti kasneje je Vlah zadel za izenačenje pri 11:11, v naslednjem napadu je Matijaševič lepo preigral in prišel sam na strel ter zadel za 12:11. V 23. minuti je Bratkovič ukradel žogo v obrambi ter sam stekel v protinapad in zabil za 13:11. Reakcija gostujoče klopi ni izostala in Siniša Markota je zahteval minuto odmora. Gostje so strnili vrste in so preko Skuška izenačili v 28. minuti pri 14:14. Tik pred iztekom igralnega časa je Sokolič stekel sam v protinapad in zabil za 16:15.

Miminalna prednost, s katero so domači odšli na odmor je zadostovala do 34. minute, ko je Kovačič izenačil na 17:17. V 36. minuti je Postogna vknjižil 2 zaporedni obrambi, Sokolič je bil ponovno najhitrejši v protinapadu ion Koprčani so povedli z 2 zadetkoma prednosti pri 19:17. 4 minute kasneje smo videli prvi cepelin nocoj, ko je Bratkovič z desnega krila podal Sokoliču za 20:19. V 43. minuti je ponovno dobro posredoval Matijaševič, ko je ukradel že 3. žogo v obrambi. Novo izenačenje gostov je prišlo v 45. minuti, ko je Kljun zadel za 21:21. Minuto kasneje je Vujović zahteval minuto domora, da bi igralce vsaj malo spočil in podal taktična navodila za zaključni del tekme. V 50. minuti je Postogna prestregel žogo, ki je bila namenjena Finku ter podal natančno do Bratkoviča in slednji je zadel za 23:22. 2 minuti kasneje so Koprčani v napadu lepo odigrali pod pasivno igro, ko je Bratkovič pri izvajanju meta iz kota podal Poklarju, ki je žogo ujel v zraku, vendar je bil preveč natačnen in zadel vratnico. V naslednjem napadu so gostje zadeli preko Koprivca za vodstvo 23:24 in vloge so se obrnile, saj so sedaj Koprčani lovili goste. 5 minut pred iztekom igralnega časa je Markota izkoristil pravico do minute odmora. Sam zaključek se je odigral gol za gol, z nekaj več napakami pri domačih rokometaših tako, da so imeli v 58. minuti gostje priložnost pobegniti na +2, vendar jim ni uspelo. Minuto pred koncem je ponovno dobro posredoval domači vratar Postogna in zabeležil svojo 9. obrambo in Vujović je izkoristil še zadnji zeleni karton, ki ga je imel in zahteval minuto odmora. Gostje so začeli zadnjo minuto tekme z žogo v posesti,Henigman je zadel za 27:28. Koprčani so ohranili mirno kri in z organiziranim napadom pripravili priložnost za Bratkoviča, nad katerim je bil 6 sekund pred koncem storjen prekršek in sodnika sta dosodila 7-metrovko, katero je taisti Bratkovič realiziral in pripeljal ekipo do izenačenja na tem derbiju.

Fantje so se odkrito veselili točke, saj je bila tekma težka in garanje skozi vseh 60 minut je bilo tako nagrajeno. Naslednji konec tedna Koprčani odhajajo na zaključni turnir Pokala Slovenije, ki se bo odvijal v Ljutomeru. Poleg Kopra so udeleženci še Celje pivovarna Laško, Ormož in Krka iz Novega Mesta.