Koprčani po vrhunski predstavi v sami končnici ostali praznih rok

900 gledalcev si je v Areni Bonifika ogledalo tekmo 6. kroga med Koprom 2013 in Gorenjem iz Velenja. Tekma se je začela v korist gostov, ki so povedli (0:1) in v prvih 6 minutah uspeli narediti delni izid 0:3 (1:4). Prerojeni Koprčani so se na krilih publike zbrali in v 11. minuti izenačili s cepelinom Bratkovič – Sokolič. Minuto za tem je zabil Ravlija za prvo vodstvo Kopra 5:4. Serija zadetkov se je nadaljevala, domači so preko Gorele, Rapotca in Smolnika dosegli delni izid 6:0. Sledil je medel odgovor Velenja, ki je že uvodnih minutah deloval utrujeno (7:6) in reakcija Kopra ni izostala, saj so pobegnili na 10:6, tako, da je v 18. minuti trener gostov Marko Šibila izkoristil drugi timeout. Slednji ni prinesel željenega učinka, saj so domači mleli naprej in ohranjali razliko 4 zadetkov, podprti z odličnimi obrambami vratarja Vrana. Koprski stroj je naprej mlel in gostje v 6. minutah niso uspeli dati zadetka. Garanje v obrambi se je izplačalo, saj so 3 minute pred koncem polčasa povedli z najvišjo prednostjo 6 zadetkov (16:10, 17:11). Prvi polčas se je zaključil z izidom 17:12. 

Drugi polčas se je nadaljeval v istem ritmu. Domači so s srčni igro v obrambi zaustavljali napadfe gostov, podprti z obrambami Jureta Vrana (14. obramba v 34. minuti), minuto kasneje smo dosegli celo najvišje vodstvo na srečanju +7 (21:14). Gostujoča ekipa, ki je v drugem polčasu pokazala več zbranosti, je začela odgovarjati na napade domačih z dobro igro v obrambi ter učinkovitejšo igro v napadu, kjer se je najbolj izkazal Šoštarič, ki je bil pri gostih najboljši strelec. Prednost Kopra se je počasi topila in v 44. minuti, po zadetkih Burića in Szybe, znašala le 3 zadetke. Gostje so tako v 50. minuti prišli do težko iskanega izenačenja (25:25). Sledilo je nekaj črnih minut Koprčanov, ki so ob peklenskem tempu igre malce padli, in igralci Gorenja so v 56. minuti prešli ponovno v vodstvo pri izidu 27:28. Zaključne minute srečanja so med drugim zaznamovale nekatere, po mnenju gledalcev, sporne sodniške odločitve. Slednji so jih pospremili z glasnim negodovanjem. 

Zadnja priložnost za izenačenje se je domačim ponudila v zaključnih sekundah tekme, ko sta sodnika dosodila pasivno igro v napadu gostom. Koprčani so po prekinitvi igre, izključitivjo gostujočega igralca Nika Medveda in odvzeto žogo prišli do zadnje priložnosti za napad. Napad na postavljeno obrambo je stekel in Sokolič je prišel v položaj za strel, vrgel in dosegel zadetek. Žoga je končala v nasprotnikovih vratih, venda ni bilo jasno ali se je to zgodilo pred ali po zaključnem pisku in sodnika sta se po medsebojnem posvetu odločila, da zadetka ne priznata in tako postavila končni izdi srečanja pri 29:30, kar je pomenilo (po mnenju mnogih nezasluženo) zmago Gorenja. 

Vsekakor gre pohvaliti ČISTO vsakega posameznika pri domači ekipi, kajti čisto vsi so danes na parketu pustili dušo in srce za klub in za publiko. Ob tem pa ne smemo pozabiti naših zvestih navijačev – tako Dvanajstih Kopra kot ostale publike, ki je bila danes fantastična in nas ponesla visoko. 

Kljub porazu z dvignjeno glavo pričakujemo sredino srečanja proti aktualnim državnim prvakom Celju pivovarni Laško. 

Vabljeni v Areno Bonifika naslednjo sredo, 18.05. ob 19. uri!