Koprčani do pomembne točke na pomembnem gostovanju v Škofji Loki

Dvorana Poden, 300 gledalcev si je ogledalo derbi kroga med domačini Urbanscape Loka in Koprčani, ki so prišli v Škofjo Loko drago prodati svojo kožo.

Koprčani so otvorili tekmo, vendar brez uspeha. Prvi napad so izkoristili domačini in povedli z zadetkom Kavčiča. Izenačil je Vlah, sledila je izključitev Gržentiča, a kljub igralcu manj so Koprčani vlekli tako v napadu kot v obrambi ob glasni podpori 12. Kopra. V uvodnih 10. minutah so se roke nekako tresle na obeh straneh tako, da nekega rezultatskega preboja nismo videli. V 10. minuti je Gržentič zadel za vodstvo 3:4, takoj za tem je Krečič lepo ukradel žogo in angažiral Gržentiča v protinapadu za 3:5. Slednji je bil v 12. minuti drugič izključen. Vlah je nato pod pasivno igro zadel za vodstvo 4:6 z natančnim strelom v levi zgornji kot vrat, ki jih brani domači vratar Vrbinc. V 16. minuti prekršek Vlaha in dvominutna kazen zanj ter 7-metrovka za domače, katero je realiziral Šibanc.18. minuto sta zaznamovali druga izključitev Zugana in prva Gučka, Koprčani so tako igrali v štirih v napadu. Čvrsta igra v obrambi je onemogočala domačim čisti strel na gol tako, da je minuto odmora vzel domači trener Beguš. Odlična igra v obrambi in prva obramba Vrana v 20. minuti sta pripomogli k temu, da smo v 2 minutah prejeli samo 1 zadetek. Matijaševič je tako zabil za vodstvo 7:8, nova obramba Vrana, ki je z zadnjimi močmi snedel žogo Bradešku, gol Vlaha v napadu in ponovno smo imeli 2 zadetka prednosti. Gostje so s srčno igro ujeli priključek v 26. minuti, ko je za izenačenje pri 9:9 zadel Kavčič. V 27. minuti je Vran ubranil strel Gartnerju in Koprčane je v vodstvo popeljal s strelom iz tal danes odlični Aleks Vlah. Minuto in pol pred koncem polčasa je Vran zabeležil 2 zaporedni obrambi v enem napadu. Pred samim iztekom polčasa so Ločani poskušali priti do izenačujočega zadetka, videli smo izključitev Poklarja zaradi zadrževanja žoge in obrambo št. 7 Jureta Vrana, ki je tako postavil končni rezultat prvega polčasa pri 9:10.

Drugi polčas so otvorili domačini z zadetkom Šibanca. Prvo 7-metrovko za Koper je v 32. minuti realiziral Bratkovič. Minuto kasneje sta sodnika dosodila že 8. dvominutno kazen Kopru – izključen je bil Matijaševič – medtem ko domačini na drugi strani še niso imeli nobene. Jure Vran je v 35. minuti zabeležil 8. obrambo, v napadu pa je Sever priboril 7-metrovko za goste, katero je realiziral Bratkovič, ki odlično igra na zadnjih tekmah. Vujović je iz vrat potegnil Vrana in v ogenj poslal Kocjančiča. Po izgubljeni žogi je Jesenko popeljal domače ponovno v vodstvo pri 14:13. Kocjančič je Šibancu ubranil strel iz 7- metrov, na drugi strani je Vrbinc ubranil strel Bratkoviča. Gartner je po dolgem napadu Loke popeljal domače na +2 pri 15:13. Bratkovič je lepo ukradel žogo in z atraktivno podajo v stilu alley-oop angažiral Matijaševiča, ki je zabil za 15:14. Sledila je 9. izključitev pri Koprčanih (44. minuta Guček) in 7-metrovka za Loko, s katero so gostje ponovno pobegnili na 16:14. Sokolič je minuto kasneje izenačil na 16:16. V 48. minuti je domači trener Beguš zahteval minuto odmora pri 17:17. Ločani so si priborili novo (5.) 7- metrovko, Kocjančič je ubranil strel Jesenka in Vlah je zadel iz pritinapada za vodstvo 17:18. V naslednjem napadu so domači priborili 7-metrovko, ob tem je bil zaradi prekrška izključen Ivan Sever. Reakcija domače klopi ni izostala in sodnika sta tako izključila Krečiča, ter dosodila 2-minutno kazen Vujoviću, ki je nato prejel še rdeči in nato modri karton. Koprčani so tako igrali s 3 igralci na igrišču. V 50. minuti smo tako videli prvo izključitev pri domačih, ko je bil izključen Rakovec. Zadetek Šibanca v 53. minuti in 2 obrambi Pešića so bile dobra popotnica za domačine 5 minut pred koncem srečanja. Gostje so v napadu izgubili žogo, Sokolič je v napadu angažiral Gučka, ki je priboril 7-metrovko za Koper. Smolnik je zadel in rezultat je bil ponovno izenačen na 19:19. Ločani so povedli po zadetku Šibanca, Bratkovič je v protinapadu napravil prekršek v napadu in Beguš je v 58. minuti izkoristil 3. timeout. Domači v napadu niso zadeli, Koprčani pa so v napadu izkoristili 3. timeout, ki ga je vzel Vanja Kralj ter podal zadnja navodila za igro v končnici. Smolnik je tako zadel za izenačenje nekaj več kot minuto pred koncem. Gostom je pripadel zadnji zelo dolg napad, kjer smo videli še izključitev Moljka in nato obrambo Vrana. Smolniku je zmanjkalo nekaj sekund za strel in tekma se je tako končala z izenačenim izidom 20:20.

Delitev točk je bila na koncu vsekakor najboljša in najbolj poštena rešitev za obe ekipi, kot zanimivost pa na koncu navajamo še nekatere statistične podatke kot so:

Izključitve:

  • Urbanscape Loka 4 minute
  • Koper 28 minut

Sedemmetrovke:

  • Urbanscape Loka 7 (5)
  • Koper 3 (3)