Koprčani prepričljivo proti Sevnici

Arena Bonifika je včeraj gostila tekmo 8. kroga 1. NLB Leasing lige. V goste je prišla ekipa Sevnice, ki trenutno zaseda 13. mesto na lestvici.

Poraz v Novem Mestu je očitno deloval streznitveno na domače igralce, ki so k tekmi pristopili maksimalno angažirano in v prvih 15 minutah nanizali gostom kar 9 zadetkov (9:5). Kljub temu pa so po odličnem začetku domači malce “zaspali”, kar so gostje z veseljem izkoristili ter nanizali delni izid 0:3 v 2 minutah (10:8). Odgovor domačih ni izostal preko razpoloženih Bratkoviča, Smolnika in Zugana v napadu na krilih obramb Jureta Vrana (16 obramb). Slednji je dosegel 7 zadetkov in bil tudi najboljši strelec srečanja. V prvem polčasu velja omeniti še zadnji dve minuti igre, ko so domači po izključitvi Vlaha dosegli kar 2 zadetka z igralcem manj na igrišču ter postavili končni rezultat polčasa na 21:15. 

Drugi polčas so domači začeli v obrambi, ki je bila tudi tokrat neprebojna. Dobra igra v obrambi in hitri prehodi v protinapade so pripomogli k temu, da smo v prvih 8 minutah igre videli kar 5 zaporednih zadetkov domačih. Reakcija gotujoče klopi je bila povsem logična saj je gostujoči trener Godec zahteval minuto odmora, da bi uspel strniti vrste svojih igralcev. Na drugi strani je trener domačih Jovičić postopoma menjaval igralce in do 48. minute poslal v igro vse rezerviste. Med slednjimi velja še posebej pohvaliti Matijaševiča in Marića, ki sta prikazala izredno borbeno in angažirano predstavo na igrišču ter vratarja Ponikvarja, ki je odlično opravil svojo nalogo in v doberih 20 minutah zbral 6 obramb. Pri gostih velja omeniti dobro predstavo vratarja Lebena, ki je zbral 9 obramb. 

Srečanje se je brez večjih presenečenj končalo z zmago domačih z izidom 38:25. 

Koprčani so tako s 6 zmagami in 2 porazoma trdno zasidrani na 4. mestu z 12 točkami. Naslednjo soboto odhajajo na težko gostovanje v Rdečo dvorano v Velenju, kjer se bodo pomerili z ekipo Gorenja. 

Strelci:

 

  • Zugan 7
  • Bratkovič, Smolnik 5
  • Krečič, Marić, Matijaševič, Rapotec 3
  • Ravlija, Sokolič, Vlah 2
  • Dolenc, Grzentič, Moljk 1
Vratarji:
  • Vran 16 obramb
  • Ponikvar 6 obramb