Koprčani s težkega gostovanja praznih rok

4. krog končnice za prvaka nam je namenil gostovanje v Ribnici, to je pri ekipi, ki je v zadnjem obdobju pokazala zelo dobro formo in pred tednom uspela celo Celjanom odščipniti dragoceno točko. Naša mlada ekipa se še vedno privaja na neizprosen tempo tekem, ki si sledijo v ritmu sreda-sobota. 

Zaradi poškodb so še vedno odsotni nekateri igralci. Tudi drugi so načeti, a so stisnili zobe. Tekmo so naši začeli solidno, vendar so kljub vsemu domačini dokaj hitro pobegnili na +5 (8:3). Ta razlika se bo skozi tekmo pokazala za odločilno saj nismo več uspeli ujeti rezultatskega priključka. Sledile so boljše minute, kjer smo imeli tudi žogo za -2, a zaradi dobrih obramb domačega vratarja oz. zgrešenih strelov ter nekaj tehničnih napak nam to ni uspelo. Tako je bilo tudi ob zaključku prvega polčasa, ki se je končal z rezultatom 13:9. 

Po rezultatu 13:11 so ponovno fizično močnejši domačini stopili na plin in razliko povečali na +7 (21:14). Kljub temu se naši fantje niso predali in z borbenostjo vztrajno nižali prednost. V zadnjih 10 minutah se je tudi domačinom poznala utrujenost in v kolikor bi tekma trajala dlje, bi imeli lepo priložnost da jih ulovimo. Predstava naših ni bila slaba a za premagati tako kvalitetnega in izkušenega tekmeca kot je Ribnica (v gosteh) je bilo enostavno premalo.

Velja pohvaliti vse igralce in seveda naše zveste navijače 12. Kopra, ki so ob koncu tekme kljub porazu zaploskali našim rokometašem.

Sedaj pa je na sporedu teden vrhunskega rokometa saj v Koper prihajajo tri najboljše ekipe v državi. V sredo gostimo tretje uvrščeno ekipo RK Maribor, v soboto vodilo Velenje in naslednjo sredo “evropsko” ekipo Celja Pivovarna Laško. 

Spored tekem:

SREDA 11.05. ob 19:00 RD KOPER : RK MARIBOR

SOBOTA 14.05. ob 19:00 RD KOPER : RK VELENJE GORENJE

SREDA 18.05. ob 19:00 RD KOPER : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

AKCIJA 3 za 2

V sredo 11.05. bo možno na klubski blagajni za ceno 2 vstopnic (10€) dobiti 3

Vabljeni!

FORZA KOPER!!!