Koprčani se vračajo praznih rok iz Maribora

Koprčani so po danes odigrali tekmo 11. kroga NLB lige, kjer so se pomerili z ekipo RK Maribor Branik. Tekmo v dvorani Tabor si je ogledalo približno 150 gledalcev, na tekmi pa kar nekaj »novincev« v vrstah Kopra in sicer krožnega napadalca Ivana Severja in levega zunanjega Nejca Poklarja, ki sta se polnopravno pridružila ekipi na treningih v ponedeljek.

Koprčani so otvorili srečanje, Vlah je goste popeljal v vodstvo, v prvem štajerskem napadu pa se je dobro izkazal Jure Vran, ki je ubranil 100% Keteju. V 3. minuti je Vran ubranil 7-metrovko. Gostje so 2 minuti kasneje izenačili z golom Ranevskega, minuto kasneje pa povedli preko Keteja. V prvih 10. minutah igre smo tako gledali previdno igro, kjer sta se obe ekipi tipali in iskali šibke točke nasprotnika. Gostje so izkoristili izključitev Grzentiča ter povedli na 4:2. Koprčani so z dvema zadetkoma Bratkoviča (prvi iz 7. metrov, drugi iz igre) ujeli priključek pri 6:5. Standardno dobra igra Koprčanov v obrambnem segmentu igre jim je omogočala, da so držali priključek, še vedno pa je prisotnih vse preveč napak v napadu, kar se kaže  v slabem strelskem izkupičku. V 17. minuti je Vran ubranil 6. žogo, sodnika pa sta pokazala rumeni karton Veselinu Vujoviću zaradi komentiranja. Bratkovič je 2 minuti kasneje po asistenci Krečiča zadel za izenačenje pri 9:9. Novo izenačenje pri 10:10 je prišlo preko Severja, ki se odlično znajde na črti 6. metrov in je domači obrambni liniji povzročal kar nekaj težav. Koper je v 23. minuti povedel po tem, ko je Bratkovič stekel v protinapad in premagal Đurico. Sledila je minuta odmora na zahtevo trenerja domačih. Bratkovič, ki je na zadnjih tekmah zadolžen za izvajanje najstrožjih kazni, je bil tako tudi v drugo uspešen v 25. minuti in Koper je pobegnil na 2 zadetka prednosti pri 10:12. Vran je v 27. minuti branil strel Velkavrhu, ki je bil prisiljen metati pod pasivno igro in tako zabeležil že osmo obrambo. Izenačujoči zadetek za Maribor je dosegel Andraž Velkavrh, ki je prestregel podajo za Zugana in vrgel v prazna vrata Kopra. S hitrim centrom so se Koprčani pognali v napad in povedli z zadetkom Vlaha ter tako postavili končni izid prvega polčasa pri 13:14.

Domači so začeli drugi polčas z veliko željo po izenačenju, do katerega je prišlo v 33. minuti z zadetkom Keteja, ki je poravnal rezultat na 15:15. Pri Kopru pa je dobil v začetku drugega polčasa priložnost Nejc Poklar. Izključitev Bezgovška je bila priložnost, katere igralci Kopra niso spustili iz rok in Zugan je zadel za 15:16. 2 zaporedna zadetka Ocvirka in obramba Čudiča, ki je v vratih domačih zamenjal Đurico so domače ponovno popeljali v prednost. V 39. minuti je Vujović potegnil iz igre Vrana (9 obramb) in poslal v igro Kocjančiča, ki se je takoj izkazal in ubranil strel Keteju. Na drugi strani je Đurica ubranil strel iz 7. metrov Bratkoviču in Maribor je tako ostal v vodstvu pri 18:17. Koprčani so se na vse pretega trudili, vendar več kot do izenačenja niso uspeli priti tako, da je v 43. minuti Vujović vzel drugo minuto odmora. Bratkovič je izenačil, Koper pa je izkoristil prekršek v napadu Velkavrha in povedel z 18:19 preko Smolnika. Domači so s pridom izkoristili nekaj nespretnosti gostov ter izenačili in nato celo povedli z zadetkom Keteja, ki je lepo zadel iz obrata. Prečka Bratkoviča, napad na postavljeno obrambo, podaja na krožnega napadalca Bezgovška in gostje so pobegnili na +2 pri 22:20, ko je bilo do konca nekaj več kot 12 minut igre. Gostje so v 54. minuti z zadetkom Celminša pobegnili celo na + 3 (24:21). Kljub ogromni želji in veliki meri požrtvovalnosti igralci Kopra zaostanka niso uspeli nadoknaditi in Ocvirk je zapečatil usodo Koprčanov v 58. minuti, ko je dosegel svoj 8. zadetek, skupno 26. za svojo ekipo. Vsi upi Kopra so tako ugasnili, ko je 17 sekund pred koncem Đurica ubranil strel s krila. Gol Sokoliča pred samim iztekom srečanja je bolj slabo popravil grenak okus v ustih, ki je posledica medle igre in povprečne predstave rokometašev Kopra. Končni rezultat tekme med Mariborom in Koprom je torej bil 26:25.

Gremo naprej, ta konec tedna nas čaka pomembna tekma v pokalu EHF, ko prihaja v Koper ekipa KPR Gwardia Opole.