Koprčani skoraj vzeli skalp Celju

Koprčani so danes odigrali tekmo 7. kroga končnice. V goste je prišla prvo uvrščena ekipa Celja pivovarne Laško. 1800 gledalcev si je ogledalo derbi v pravem pomenu besede.

Celjani so začeli tekmo z najmočnejšo postavo in povedli. Na drugi strani so Koprčani držali priključek in niso dopustili državnim prvakom, da bi pobegnili na rezultatsko razdaljo že v samem začektu srečanja. Koprčani so se po slabih 5 minutah igre zbudili in v 6. minuti povedli z golom Rapotca. 2 minuti kasneje je Vlah pod pasivno igro zadel za +2 pri 5:3. Koprčani so tako prevzeli niti tekme v svoje roke in vodili, gostje pa lovili priključek. V 13. minuti je Thomas Postogna, ki se po enotedenski odsotnosti vrača zmagovito na igrišče, zabeležil svojo četrto obrambo. Minuto kasneje je s kirurško natačnostjo zadel Vlah v zgornji levi kot vrat, ki jih je branil gostujoči vratar Pajntar in Koprčani so povedli s 3 zadetki prednosti pri 9:6. V 16. minuti je Bratkovič vrgel mimo gola, Celjani so stekli v protinapad in Mačkovšek je zadel za priključek pri 9:8. V naslednjih 3 minutah domačini niso zadeli, slednje so izkoristili Celjani, ki so preko Mačkovška izenačili na 9:9. v 20. minuti se je pri izvajanju 7-metrovke Bratkoviču zatresla roka in Pajntar je zabeležil svojo 3. obrambo, Bratkovič je ujel odbito žogo in zadel za 10:9. V 26. minuti so Celjani ponovno zapretili ter izenačili preko Malusa, sodnika sta pokazala Vlahu 2 minuti. V samem izteku polčasa je Panjtar ponovno ubranil 7-metrovko Bratkoviču, polčas pa je zapečatil Domen Makuc, ki je tik pred piskom z visoko žogo presenetil Postogno in postavil izid polčasa na 12:13.

Drugi polčas so otvorili Koprčani, ki so v prvem napadu zgrešili. To so izkoristili gostje, ki so pobegnili na + 2 pri 12:14. V 35. minuti je Bratkovič zadel vratnico, Dujshebaev je vrgel v prazna domača vrata za 13:15. V 38. minuti so Celjani zadeli prečko, Postogna je v protinapadu angažiral Bratkoviča, ki je zadel za izenačenje pri 17:17. Minuto kasneje je Rapotec zadel za vodstvo 18:17. Nadaljevala se je igra gol za gol, Koprčani so ohranjali vodstvo, Celjani pa lovili priključek. V 43. minuti je Vujović zahteval minuto odmora, v nadaljevanju je lepo zadel mladi Domen Stopar, ki iz tekme v tekmo prikazuje boljše predstave. Nato se je zgodila 46. minuta, ko je za Celjane vstopil v igro Bećiri in v prvem napadu tekmo tudi končal. Po prekršku nad njim je nešportno odreagiral in udaril Vlaha, ki mu je udarec vrnil in začelo se je vsesplošno prerivanje. Sodnika sta igro ustavila, pokazala modri karton Bećiriju, rdeči karton Vlahu ter rumeni karton domači klopi ter dvominutno kazen klopi gostov. In pritisk se je dvignil v nebo. Navijači so z glasnim navijanjem spodbujali domače, ki so igrali tako, kot že dolgo ne, kot da tekma odloča o celotni sezoni. V 49. minuti sta sodnika izključila Krečiča zaradi prekrška nad Mačkovškom ter slednjega zaradi reakcije. Ob tem sta pokazala tudi 2 minuti Saši Roganoviću zaradi ugovarjanja. Kljub številčni premoči Celjani niso uspeli izenačiti vse do 53. minute, ko je zadel Malus za 24:24. Minuto kasneje se je v napadu Poklar sam znašel na črti in vrgel, Lesjak mu je strel ubranil ter podal Marguču, ki je stekel v protinapad in zadel za vodstvo gostov pri 24:25. Celjani so tako povedli po 48 minutah. 3 minute kasneje je Postogna zabeležil 11. obrambo, Koprčani so stekli v protinapad, Sokolič je z natančno žogo angažiral Bratkoviča, ki je visoko skočil in zadel za izenačenje pri 26:26. Minuto kasneje je Sever lepo ukradel žogo v obrambi, podal do Gučka, ki je stekel v protinapad. Ta je podal Bratkoviču, ki je zabil za vodstvo 27:26. Semafor je kazal 58:55, ko je Psotogna s svojo 12. obrambo dobesedno izničil Anićev strel in Koprčani so imeli v rokah žogo za zmago. V sami končnici srečanja se je Bratkoviču pri strelu s krila zatresla roka, zadel je vratnico in Celjanom je ostalo 15 sekund, katere so s pridom izkoristili, saj so preko Makuca dosegli izenačujoči zadetek tik pred končnim piskom sirene.

Ekipi sta se tako razšli z delitvijo točk pri izenačenem izidu 27:27.

Pohvale gredo danes celotni ekipi, ki je odigrala vrhunsko srečanje in na igrišču pustila dušo, srce in zadnje atome moči.

Kaj še lahko dodamo?

FORZA KOPEEEER!!!