Koprčani tokrat niso bili enakovreden nasprotnik

Koprčani so na srečanju 9. kroga 1. NLB Leasing lige proti favorizirani ekipi Gorenja zabeležili 3. poraz v sezoni. 

Naši fantje so začeli tekmo z nekoliko preveč spoštovanja do nasprotnika in že v uvodnem delu igre napravili nekaj tehničnih napak, katere so domači izkoristili ter povedli. Igra je bila raztrgana, Velenjčani so s hitrimi prehodi v protinapad dosegali lahke gole, na drugi strani so naši fantje v prvi polovici uvodnega polčasa zgrešili dve 7-metrovki in 4 stoodstotne priložnosti. Minuta odmora na zahtevo trenerja Jovičića ni prinesla željenih rezultatov, saj krč, ki je stiskal naše igralce, ni in ni popustil. Nasprotniki so tako prišli do pomembnih 10 zadetkov prednosti ob zaključku prvega dela srečanja.

Igra v drugem polčasu se je nekako popravila, saj so fantje zaigrali bolj sproščeno. Kljub temu je bilo prisotnih še vedno ogromno napak tako v obrambi kot v napadu, kar je oteževalo delo vratarju Vranu, ki je tokrat zbral samo 4 obrambe. Z nenatančnimi streli pa so Koprčani razbranili oba domača vratarja Burića in Ferlina, medla in pasivna igra v obrambi pa je dopuščala zunanjim igralcem Gorenja, da so z lahkoto dosegali zadetke od daleč. Kljub vsemu je trener v igro poslal vse igralce, ki so tako pridobivali dragocene izkušnje na parketu proti eni izmed najboljših ekip v ligi. Srečanje se je končalo z zmago domačih pri izidu 35:22. 

Naslednji konec tedna bo ligaški premor zaradi nastopa reprezentance na pripravljalnem turnirju tako, da bodo imeli domači igralci dovolj časa za pripravo na derbi 10. kroga, ko na gostovanje v Koper prihaja ekipa RD Istrabenz plini iz Izole.