Koprčani z zmago pričakali povratek srebrnih reprezentantov

Domači rokometaš, ki bodo zaradi košarkaških tekem v naslednjem tednu trenirali v dvorani Burja na Škofijah so včeraj odigrali pripravljalno tekmo z ekipo ASD Malo, ki jo vodi koprski rokometni trener Vanja Kralj. 

Približno 100 gledalcev si je ogledalo sproščeno srečanje, kjer so domači fantje uigravali tako igro v obrambi kot v napadu. Italijanska ekipa, ki se je v pretekli sezoni uvrstila v Serie A, pa ni bila enakovreden nasprotnik. 

Koprčani so začeli brezkompromisno in takoj povedli z 2:0. Gostje so aktivno iskali priključek vendar je prevladala tehnična premoč koprčanov, kar je prisililo gostujočega stratega, da je v 15. minuti pri izidu 9:4 zahteval timeout in poizkušal strniti svoje vrste. To ni ustavilo razpoloženih Smolnika in Grzentiča (vsak 9 zadetkov), ki sta pridno polnila nasprotnikovo mrežo. Na odmor sta ekipi odšli pri izidu 20:09. 

Drugi polčas ni prinesel rezultatskega preobrata in domači so tako privedli srečanje pod streho in vknjižili novo zmago. 

Kljub zmagi se vsi zavedamo, da domače igralce čaka še ogromno dela, ko do začetka prvenstva manjkata samo še 2 tedna. V ponedeljek se bodo treningom priključili Tilen Sokolič, Aleks Vlah, Jaka Moljk in Grega Krečič – naši 4 srebrni reprezentanti, ki so vrhunsko zastopali barve Slovenije na pravkar končanem kadetskem SP v Rusiji. 

Po tekmi je trener gostujoče ekipe za nas povedal:

“Vesel sem, da smo odigrali to srečanje. S fanti smo začeli s pripravami šele pred 2 tednoma, kljub temu ne pričakujem, da bi bil rezultat drugačen, če bi začeli prej saj se ukvarjamo s težavami s komunikacijo. Imamo še ogromno rezerve pri uigravanju tako, da ciljamo na obstanek v ligi. 

Koprčani igrajo zelo lepo, mogoče jih fizično malo manjka. V primerjavi z lanskim letom je igra dosti bolj suverena in moška tako, da so realna pričakovanja za klub borba za zgornjo polovico lestvice in uvrstitev v play-off.”

Strelci:

  • Grzentič, Smolnik 9
  • Rapotec 6
  • Bratkovič, Starčič, Zugan 4
  • Marić 2
  • Dolenc, Matijaševič, Ravlija 1

 

Forza KOPER!!!