Koprska burja odpihnila dolenjske upe: Koper trdno na 3. mestu

RD KOPER 2013 : MRK KRKA
Arena Bonifika, 5. 3. 2016; 900 gledalcev

V igri je bilo veliko: prebijanje Krkašev na 3. mesto v primeru dolenjske zmage ali še bolj trdna pozicija Koprčanov na tem istem mestu, če bi zmaga ostala v Kopru. Dvorana se je lepo napolnila, kljub močnemu vetru in grdemu vremenu je v dvorano prišlo nekaj več kot 900 gledalcev in nepogrešljivi 12. Kopra, ki so ohranjali glasno spodbudo vse do konca tekme.

Prvi polčas so zaznamovale hitre akcije na obeh straneh, nekaj za domačo publiko čudnih sodniških odločitev in predvsem gost zrak, ki ga je pod težo velike želje po zmagi rezala čisto vsaka žoga, izstreljena proti mreži. V 19. minuti so Koprčani prvič povedli (10:9), sicer pa smo v prvem polčasu gledali zelo izenačeno igro. V 23. minuti so se naši fantje uspeli odlepiti na 3 gole razlike (13:10). Nato je z dvema zadetkoma zapored osupnil mladi Jan Jurečič, ki je v Vranova vrata poslal dve bombi. Vseeno so naši strnili vrste, stisnili obrambo in uspeli ohraniti 3 gole prednosti vse do 28. minute, ko je Grega Krečič vodstvo še povečal, prvič za +4 (16:12). Ekipi sta na odmor sicer odšli pri rezultatu 16:13.

No, naši so dobro začeli tudi drugi polčas, saj smo v 33. minuti vodili že za +5 (Žiga Smolnik 18:13), Jure Vran pa je spet nizal uspešne obrambe, ki gostom niso pustile prave priložnosti, da dobijo krila. Adam Bratkovič je po izgubljeni žogi Krkašev hitro zaključil akcijo in s pravim rokometnim metkom dosegel 19. gol za Koper (19:13). Trener gostujočih, Mirko Skoko je zahteval odmor in z burnimi navodili svoje varovance spet nekoliko spravil v pogon. Krečič je z dvema zaporednima torpedoma zadel za 21:15, naslednjo minuto pa še za 22:16. Snajper Aleks Vlah se je visoko dvignil s tal in izstrelil neubranljivo žogo (23:17), le pol minute zatem pa je Uroš Rapotec kaznoval izgubljeno žogo Krkašev in s hitrim prodrom atraktivno zabil za 24:17. Vran se je izkazal pri obrambi 7-metrovke top strelca slovenske lige Jerneja Papeža »Papija«, so pa morali nato naši nekoliko zajeti sapo in Dolenjci so se prvič v tem polčasu uspeli resneje približati (43. minuta 24:20). Nato je minilo kar 5 minut igre brez zadetka, ko se je končno v 48. minuti spet oglasil razpoloženi Aleks Vlah in povišal na 25:21, minuto kasneje pa je mrežo gostov napolnil še Rok Marić (26:21). Spektakularna akcija Rapotca in Bratkoviča za gol pri 27:22 je bila še ena vroča poslastica, ki zagotovo ni nikogar pustila niti v najmanjšem dvomu, da Koprčani grizejo na vso moč in dajejo od sebe vse atome moči, znanja in srce. Pri 28:23 in napetem ozračju je še en tiime-out zahteval gostujoči trener Skoko, njegove besede pa niso imele bistvenega učinka, saj so domačini hitro nanizali še dva zadetka in v 56. minuti rezultat povečali na 30:24.

Nekaj zadetkov in minut kasneje je publika naše fante stoje pospremila do zmage, ki so jo Krkaši sicer še želeli preprečiti, a so bili Koprčani preprosto boljši. Srečanje se je zaključilo z 31:27 in kot vsaka tekma je tudi ta na koncu imela eno izjemno veselo stran igrišča, drugo pa precej poklapano.

IZJAVI PO TEKMI

David Didovič, kapetan MRK Krka: “Nismo dovolj verjeli vase, da lahko to tekmo dobimo. Koprčani so borci in danes se jim je poklopilo, nam pa žal ne. Privoščim jim zmago, saj nismo pokazali tistega, kar smo želeli in nameravali. V glavah smo imeli red, na igrišču pa tega nismo prikazali.”

Dean Dolenc, igralec RD Koper 2013: “Tekma se je odvrtela po pričakovanjih, vedeli smo, da bo trden boj in se bomo morali boriti vseh 60 minut. Načrtovali smo, da bomo s hitro igro in ustrezno rotacijo naredili razliko, kar nam je tudi uspelo.”

OB ROBU IGRIŠČA

Po mnenju publike dvomljive sodniške žvižge in odločitve je dvorana večkrat pospremila z glasnim protestiranjem.
12. Kopra so tudi tokrat izbrali najboljšega domačega igralca tekme – tokrat je naslov pripadel Aleksu Vlahu, ki je danes nasprotniku nasul 7 zadetkov. Bravo, Aleks!

 

Čestitke MRK Krka za borbeno in dobro igro, našim fantom in strokovnemu štabu pa vse pohvale za res pravo borbenost, disciplino in še eno v nizu zmag!

Forza Koper, zmagujemo skupaj!