Koprska falanga uspešna na gostovanju v zasneženi Dobovi

Koprčani so se včeraj odpravili na oddaljeno gostovanje na JV Slovenije v Dobovo. Zimsko vreme in prvi sneg v letošnji zimi jim niso vzeli poguma. Varovanci trenerja Jovičića so v Dobovo pišli po zmago in tako je tudi bilo. 

Začetek tekme je bil že standarno medel in neodločen, saj mladost in neizkušenost mladih koprskih igralcev še vedno nezavedno diktira previdnost. Uvodne minute so minile v znamenju tipanja obeh strani, igralo se je gol za gol vse do 12. minute, ko so domačini z delnim izdiom 5:0 pobegnili na 9:4. Niz Dobove je prekinil kapetan Kopra Rapotec, ki je bil tudi tokrat izredno angažiran in je – kot pravi kapetan – suvereno vodil ekipo na igrišču. S pomočjo razpoloženih Krečiča, Moljka, Smolnika in Vlaha, ki so pridno rešetali mrežo domačega vratarja Blaževiča, je prednost domačih vztrajno kopnela saj je še nekaj sekund pred iztekom igralnega časa v prvem polčasu znašala le 1 zadetek (13:12). V izteku je za domače zadel Seferović in tako postavil končni rezultat prvega polčasa pri 14:12. 

Odmor je prinesel željeni učinek, saj so se naši fantje zbrali in drugi polčas začeli agresivno ter v prvih 2 minutah izničili prednost domače ekipe (14:14). Reakcija domačinov ni izostala, vendar je bilo že po prvih 5 minutah igre jasno, da je na parketu pravi Koper, tisti Koper, ki igra brezkompromisno in zanj šteje le zmaga. Koprčani so z delnim izidom 0:4 pobegnili na varno razdaljo 16:20 in od 41. minute dalje kontrolirali tekmo vse do konca. Domači so kljub temu še naprej grizli ter poizkušali loviti priključek vendar je gostujoča obramba, podprta z odličnimi obrambami razpoloženega vratarja Vrana onemogočala njibove napade. V 50. minuti smo tako videli tudi največjo prednost na srečanju, ko so Koprčani vodili za 6 zadetkov (20:26) in to prednost zadržali vse do konca. 

Koprčani so tako na krilih zvestih navijačev Dvanajstih Kopra, ki jih zvesto spremljajo na vseh gostovanjih vknjižili novo, osmo zmago v krstnem prvenstvu v 1. NLB leasing ligi. 

Kaj prida časa za veselje ni, saj prihaja v Koper na gostovanje ekipa Maribor Branik, ki je v zadnji 3 krogih vknjižila 3 zmage (med drugim so premagali tudi vodilno ekipo CPL). 

Tekma bo to sredo, 25.11.205 v Areni Bonifika ob 19. uri. 

Strelci:

 

  • Rapotec, Vlah 8
  • Krečič 5
  • Gašperšič 3
  • Bratkovič, Smolnik 2
  • Moljk, Sokolič 1

 

Zmagujemo skupaj! 

FORZA KOPER!!!