Kosamo se lahko tudi z najboljšimi

V nedeljo, 24.2., so mladinci odigrali tekmo 15.kroga 1. državne mladinske lige proti ekipi Urbanscape Loki. Fantje so prikazali odlično igro in pokazali, da se lahko kosajo tudi z višje uvrščenimi ekipami iz listvice. Vendar pa jim je na koncu zmanjkalo moči in so morali priznati premoč nasportnika, 30 : 33.

Tekmo so dobro začeli gostujoči rokometaši in si že v samem začetku priigrali dva zadetka prednosti. Fantje so minimalni zaostanek uspešno držali vse do 26.minute tekme, ko so gostje po petih zaporednih zadetkih vodili za šest zadetkov, 10 : 16. Do izteka prvega dela tekme so naši fantje svoj zaostanek uspeli znižati na štiri zadetke, 14 : 18.

V drugi polčas so vstopili bolj agresivno in po dveh zaporednih zadetkih (Konjevič in Makuc) zaostanek ponovno znižali na dva, 16 : 18. Agresivna obramba, natančno izdelane akcije in točni streli naše ekipe so pokazali, da se lahko kosajo tudi z boljšimi ekipami prvenstva. V drugem polčasu so nas Škofjeločani držali na minimalni razdalji in na koncu tudi slavili, 30 : 33.

S tako prikazano igro, ki so jo fantje pokazali na nedeljski tekmi, se do konca sezone še lahko nekoliko povzpnemo po lestvici.

Tokrat je bil z osmimi zadetki najboljši strelec domače ekipe Andraž Makuc, po 4-krat so zadeli Riccardo Ganz, Jan Tunanovič in Domen Stopar.

Naslednjo tekmo bodo fantje odigrali 11.3., ko bodo gostili ekipo mariborskega Branika.

Statistika, 24.2. Zapisnik, 24.2.