Krka ni našla “zdravila” za Koprčane

Koprčani so danes odigrali tekmo 9. kroga proti direktnemu konkurentu – ekipi Krke iz Novega Mesta. Srečanje so otvorili igralci Kopra, ki so začeli previdno, saj je Dvorana Marof za Koprčane tradicionalno neugoden teren. V 2. minuti je Pršina pri strelu s krila zadel Vrana v glavo, v naslednjem napadu pa se je poškodoval Rapotec. Gostje so tako vodili 2:1, v 6. minuti pa je domači igralec Jernej Papež zastreljal 7-metrovko. Minuto kasneje je danes odlični Krečič (najboljši strelec srečanja z 10 zadetki) z lepim preigravanjem dosegel zadetek in popeljal Koper v vodstvo pri 2:3. Gostje so nato izenačili, sledile so pa minute Kopra, ki so z delnim izidom 3:0 pobegnili na 3:6. V nadaljevanju je Sokolič, ki je danes pokazal najboljšo predstavo v zadnjih nekaj tekmah, dvakrat stekel v protinapad in tudi dvakrat zabil (asistenci Gučka in Vlaha). Koprčani, ki so danes odlično odigrali v obrambi, so uspešno preprečevali podaje na krožnega napadalca Didoviča, Guček je ukradel žogo in Vlah je na postavljeno obrambo lepo asistiral Krečiča, ki je zabil in popeljal Koprčane na +6 pri 8:14. Domači trener Skoko je reagiral in izkoristil drugo minuto odmora po protinapadu Kopra, kjer je Sokolič angažiral Bratkoviča, ki je goste popeljal v vodstvo pri 8:15. Kljub minuti odmora domačini niso imeli rešitve na danes odlični napad Kopra in nadvlada Kopra se je nadaljevala z goli Krečiča, Vlaha in Grzentiča. Zugan je pod pasivno igro natančno nameril v dolgi kot vratarja Tomića (9 obramb). V samem zaključku prvega polčasa je s krila zabil Rapotec, ki je skoraj celoten prvi polčas presedel zaradi udarca v koleno. Tik pred iztekom igralnega časa je jure Vran ubranil drugo 7-metrovko Papežu in na odmor smo tako odšli pri rezultatu 13:20.

Drugi polčas so začeli Krkaši. Koprčani se niso dali motiti, Vran je nadaljeval z odlično predstavo in v 33. minuti je vknjižil svojo 10. obrambo. 2 minuti kasneje je Smolnik zadel tretjo od štirih 7-metrovk in Koper se je odlepil na +8 pri rezultatu 14:22. V 37. minuti je Vujović iz igre potegnil Vrana in v vrata poslal Kocjančiča. Sledilo je nekaj slabših minut Koprčanov, ki do 42. minute niso dosegli zadetka. Kocjančič je odlično nadaljeval Vranovo delo tako, da je po vsega 7 minutah igre zabeležil že 3 obrambe. V 45. minuti je Krečič mojstrsko prelisičil Tomića, naslednji napad pa z natančnim strelom s tal povečal prednost na 18:27. Nato je v obrambi ukradel žogo, sam stekel v protinapad in zabil za +9. V 53. minuti je v igro prvič vstopil novinec v moštvu Marko Nikolić. Danes najboljši igralec v obrambi Janez Guček je v izteku podstavil roko in blokiral strel Okleščenu in tako pokopal še zadnje upe domačinov po kakršnem koli ugodnem rezultatu na današnji tekmi.

Koprčani so tako suvereno zmagali in upravičili prvo mesto na lestvici NLB lige. Tekma je bila odlična priprava na prihajajoče obveznosti v prvenstvu in Evropi, fantje so pozitivni, saj se po poškodbi vrača Žiga Smolnik tako, da so obeti za naprej zelo dobri.

Forza Koper!!!