Krka (tokrat) boljši nasprotnik

Koprčani so pretekli konec tedna gostovali v Novem Mestu pri ekipi Krke, kjer so utrpeli drugi poraz v letošnji sezoni. Na gostovanje na drugi konec Slovenije so se odpravili brez Jana Gorele (poškodba komolca) ter brez Aleksa Vlaha (zvin gležnja).

Medel začetek, ki nekako postaja zaščitni znak Kopra v uvodnih minutah, se je izkazoval skozi nezbrano igro v napadu, premehko in neorganizirano igro v obrambi, tudi vratarja v tem delu nista bila na običajnem nivoju. Trener Jovičič je začel s standardno postavo, ki je v začetnih minutah igrala slabo, izgubljala žoge v napadu, zaključevala iz neizdelanih položajev, v obrambi pa delovala zelo statično in ne dovolj agresivno. Že v začetnih minutah se je videlo, da igra ni tako tekoča kot po navadi, zato je moral trener Jovičić že v 17 minuti vzeti minuto odmora. Tudi potem igra ni stekla in razpoloženi gostitelji so neovirano zadevali, predvsem iz protinapadov. Na veliko presenečenje vseh, smo šli na odmor z zaostankom 8 golov, kar ni bila najlepša napoved za drugi polčas. Glede na videno je bil rezultat 17:9 kar realen.

V drugem delu igre je bil strelsko najbolj razpoložen »Krečo«, ki je s pridom izkoriščal svojo prodornost in natančno levico. Verjetno so krepke besede v slačilnici zalegle, saj so fantje v drugem polčasu na parketu gledali povsem drugačno predstavo. Naši fantje so se borili kot levi, garali tako v napadu kot v obrambi, svoje je dodal tudi Jure Vran in prednost gostov se je topila iz minute v minuto. Tako so pri rezultatu 21:19 v 41. minuti zaostajali samo za dva zadetka, v 50. minuti pa izenačili na 23:23. Nekajkrat smo imeli priložnost, da bi celo povedli, pa smo, po lepih in domiselno izpeljanih akcijah, zgrešili. Gostje so imeli do konca tekme prednost največ dveh zadetkov. Vseeno so Koprčani imeli z borbeno in požrtvovalno igro možnost za izenačenje, ki so ga v zadnjih sekundah nesrečno zapravili. Razočaranje je bilo veliko, saj so imeli z dobro igro v drugem polčasu realne možnosti vsaj za točko, pa se ni izšlo. Tako po sedmih krogih ostajamo na visokem četrtem mestu, s petimi zmagami in dvema »nesrečnima« porazoma za en gol v gosteh.

Nova, dragocena izkušnja je znova dala našim fantom na znanje, da je v najelitnejšem tekmovanju potrebno igrati vseh 60 minut, saj lahko le tako računajo na zmago – in še to samo z brezkompromisno in srčno igro. 

Zdaj pa gremo naprej – to soboto prihaja v Areno Bonifika ekipa RK Sevnica, ki trenutno zaseda 13. mesto na lestvici. 

Strelci:

 

  • Krečič 9
  • Rapotec 7
  • Bratkovič, Grzentič, Sokolič 4
  • Smolnik 1
Vratarji:
  • Vran 14 obramb