Le želja ni bila dovolj

Odigrana je bila tekma 4.kroga Lige NLB. V domači Bonifiki smo gostili ekipo MRK Ljubljane. Ljubljančani so z močno željo in dobro igro uspeli izvleči dve točki, ter nam tako zadali še drugi poraz, 23 : 24.

Že v uvodnih minutah srečanja so Ljubljančani pokazali, da ne bodo lahka naloga. Po dveh zaporednih zadetkih so si hitro priigrali dva zadetka prednosti, 0 : 2. Vendar so se napi fantje hitro postavili na realna tla in svoj zaostanek nadoknadili, 3 : 3, 7.minuta. Pomembno vlogo je že v prvem delu odigral vratar Luka Logar, ki je obranil kar nekaj ljubljanskih strelov, med njimi tudi dve najstrožji kazni. Nadaljevala se je izenačena igra, kjer sta si ekipi izmenjavali zadetke. Tako smo se na odmor odpravili poravnani, 13 : 13.

V drugem polčasu je izenačena igra trajala vse do 40.minute tekme, ko se je Ljubljančanom uspelo odcepiti za tri zadetke, 15 : 18. Tak raplet je terjala nezbranost domače ekipe, ki je sicer z izdelanih akcij nenatančno streljala na gol. Ljubljančani so koprsko nezbranost dobro izkoristili in s hitrimi protinapadi povedli že za pet zadetkov, 17 : 22, 50minuta. Potrebna je bila hitra reakcija. Z minuto odmora je reagiral Uroš Rapotec. Do 57.minute tekme so se s petimi zaporednimi zadetki in dvema obrambama Roka Jelovčana uspeli približati na izenačenje 23 : 23. Napeta končnica vse do zadnjega piska sirene, ki pa so jo boljše izkoristili gostje. Ljubljanska ekipa je tako slavila s 23 : 24.

S šestimi zadetki je bil najbolj natančen Tine Poklar, po trikrat sta zadela Andraž Kete in Andraž Makuc.

V naslednjem krogu gostujemo pri RIKO Ribnici.

Statistika_190909 190909_ZapisnikKonec