Lepa zmaga na zahtevnem gostovanju v Dolu

V soboto, 12. 11., smo odigrali zadnji krog v 1. delu rednega tekmovanja 1.A DRL. V prvem delu smo smo 9x zmagali ter po 1x izgubili in igrali neodločeno, kar nas uvršča na visoko 2. mesto, le točko za vodilno Ribnico.

Na gostovanje v Zasavje smo se odpravili brez Jana Gorele, ki si je poškodoval gleženj in brez Jake Moljka, ki je v zadnjem trenutku zbolel. Trener Zoran Jovičič je začel s standardno postavo, ki je v začetnih minutah igrala dobro in takoj povedla z 0:1 in 1:3. Domači so v 10. minuti izenačili na 4 in nato smo igrali gol za gol do 23. minute, ko je na sceno stopil odlični Blaž Vončina in z več zaporednimi obrambami svoji ekipi omogočil nekaj lahkih golov. Rezultat je bil v 27. minuti 9:14. V tem delu je bil izredno učinkovit Aleks Vlah, ki je zadeval z vseh položajev in dobro igral v centralnem bloku v obrambi. Ko se je že zdelo, da bomo odšli na odmor s prednostjo 5 golov, smo naredili dve napaki, ki so jih domačini takoj kaznovali in 1. polčas se je tako končal z rezultatom 12:15. Za prikazano v prvem delu lahko pohvalimo celotno ekipo.

Tudi v drugem delu smo gledali dobro rokometno predstavo na obeh straneh. Pri domačih so dobro igrali Mikanovič, Ajdari in vratar Škorc, pri naših pa so bili najbolj strelsko razpoloženi Vlah, Krečič in Rapotec. Večji del 2. polčasa smo vodili za 5 golov in ves čas nadzorovali potek srečanja. Nekajkrat so nam uspele res domiselne in učinkovite akcije, pri katerih so največkrat sodelovali vsi igralci, žoga je potovala zelo hitro z ene strani na drugo, kjer je nekdo ostal sam in lepo zaključil z golom. Po golu Brileja v 53. minuti so se domači približali na samo 2 gola zaostanka in naš trener je takoj vzel minuto odmora. Napotki so zalegli in naši fantje so se spet zbrali, zaigrali bolj čvrsto v obrambi in domiselno v napadu in takoj spet povedli za 4 ter tekmo mirno pripeljali do konca ter zasluženo zmagali z rezultatom 27:32.

Za pristop, borbenost in požrtvovalnost lahko pohvalimo prav vse, da bi tekmo bolj mirno pripeljali do konca, pa bo potrebno narediti manj tehničnih napak (prestopov, napačnih podaj, …).
Posebna zahvala gre tudi Dvanajstim, ki so tudi tokrat glasno bodrili naše fante in po svojih močeh pripomogli k zmagi.

Posebno poglavje tega srečanja so tudi Dolani, ki so nas res lepo sprejeli, za kar se jim iskreno zahvaljujemo in se že pripravljamo na marec, ko jim bomo gostoljubje lahko vrnili na povratni tekmi v Kopru.

Forza Koper!