LIGA NLB – MI SMO NAZAJ!

V sklopu prve tekme drugega dela Lige NLB smo gostili rokometaše RD LL Grosist Slovan. V naelektreni Areni Bonifika smo bili boljši z rezultatom 32:29 in tako vpisali četrto zaporedno ligaško zmago.

Pobuda je v začetku srečanja pripadala igralcem Slovana, ki so do 10. minute suvereno vračali naše udarce. Z zadetkom Bora Breznikarja (skupaj 6 zadetkov) v 10. minuti smo rezultat izenačali na 6:6. Do konca prvega dela tekme smo tempo igre le še stopnjevali in prišli do zavidljivega vodstva z 20:14.

Rokometaši iz prestolnice so v drugi del tekme vstopili z boljšo igro, ki se je tudi obrestovala. Deset minut pred koncem tekme so zaostanek znižali na le dve točki in tako poskrbeli za infarktno končnico. Dragan Pavlović je s sila pomembnim zadetkom v 53. minuti ponovno poskrbel za varnejšo prednost, katero so fantje suvereno zadržali do zadnjega zvoka sirene. Tekmo smo zaključili z rezultatom 32:29.

Četrta zaporedna ligaška zmaga in obenem prva ligaška zmaga našega novega trenerja – Bojana Čotarja. Zmagovalni niz bomo poskušali nadgraditi naslednji konec tedna, ko bomo gostovali v Ribnici.

Bojan Čotar, trener RD Koper:

»Čestitam fantom za zmago. Bilo pa je toplo-hladno. Prvi polčas je bil veliko boljši kot drugi. Je pa res, da smo imeli kar nekaj problemov v zadnjih 14 dneh. Ekipa Slovana se je v drugem polčasu vrnila, ampak kot sem rekel, glede na vse probleme, ki smo jih imeli, saj tudi mene cel teden ni bilo. Najbolj važne pa so dve točki.«

RD Koper : RD LL Grosist Slovan 32:29 (20:14)

RD Koper: Breznikar 6, Kete 5, Konjevič 5, Makuc 4, Špruk 4, Pavlovič 4, Smolnik 3, Poklar 1, Sanabor, Muminović, Moljk, Žagar, Vujović, Jelovčan 11 (obramb), Logar, Morato.

 

FOTOGALERIJA

STATISTIKA

LESTVICA

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ