Mali finale pripadel domačinom

Koprčani so danes odigrali tekmo za 3. mesto na zaključnem turnirju pokala Slovenije. Pomerili so se z letošnjimi ogranizatorji Ormožani, ki so turnir organizirali v Ljutomerski dvorani.

Začetek tekme je bil malce zadržan tako, da so domačini prevzeli iniciativo in povedli z 2:0. Obramba je delovala malce slabše, v uvodnih minutah je Koprčanom povzročal veliko težav Žuran, ki je v prvih 15. minutah srečanja zabil kar 5 zadetkov.  V 14. minuti je Planinc zgrešil 7-metrovko za izenačenje, domači so to izkoristili in povedli z 8:6. Koprčani so konstantno poizkušali ujeti priključek, vendar se domačini niso pustili in so s čvrsto igro v obrambi uspešno zaustavljali napadalne akcije Kopra. Ormož je to znal tudi kaznovati in je z 2 hitrima zadetkoma v 19. minuti pobegnil na 3 zadetke prednosti pri rezultatu 12:9. Vujović je tako zahteval minuto odmora ter potegnil iz igre Kocjančiča in v vrata poslal Postogno. V nadaljevanju so Koprčani 2x zgrešili in Ormož je to kaznoval tako, da so v 21. minuti vodili z 14:9. V 23. minuti sta sodnika pokazala rumeni karton Vanji Kralju, minuto kasneje pa dvominutno kazen obema krožnima napadalcema – pri Kopru je na klop odšel Marić, pri Ormožu pa Kocbek. Domačini so preko Cirarja dosegli 2 lahka zadetka in se odlepili na 6 zadetkov prednosti pri 17:11. V sami končnici prvega polčasa je Moljk dosegel 2 hitra zadetka in tako zmanjšal zaostanek na 4 zadetke pri končnem izidu prvega polčasa 17:13.

Koprčani so drugi polčas začeli agresivneje in z bolj odločno igro v napadalnem segmentu v 8 minutah skorajda nadoknadili zaostanek 4 zadetkov iz prvega polčasa. To je prisililo trenerja domačih Prapotnika, da je v 8 minuti drugega polčasa vzel minuto odmora. Bolje so zaigrali tudi v obrambi, kar je omogočalo hitre prehode v protinapad, kjer sta bila po 2x uspešna Sokolič in Planinc. Veliko dela v napadu je na liniji 6 metrov oddelal Marić, ki je tako ustvarjal priložnosti za svoje soigralce. V 43. minuti je Vujović vzel minuto odmora, pripravil fante za nadaljevanje in Koprčani so s 3 zaporednimi zadetki Vlaha ujeli priključek pri 23:22. Zadnjih 10 minut igre je zaznamovalo kar nekaj izgubljenih žog in napak v napadu, kar so domači s pridom izkoristili in se 6 minut pred koncem ponovno oddaljili na 3 zadetke prednosti pri 27:24. Sokolič je v nadaljevanju zastreljal 7-metrovko in Vujović je vzel minuto odmora ter podal navodila za igro v končnici srečanja. Med timeoutom sta sodnika diskvalificirala Vanjo Kralja, posledično je moral eden od igralcev za 2 minuti na klop. Koprčani so tako nadaljevali srečanje brez realnih možnosti, da bi se še borili za zmago. Konec srečanja pri rezultatu 32:28.

Čestitke fantom za prikazano igro.

Gremo naprej, v sredo nas čaka zaostala tekma s Celjem, v nedeljo pa prihaja v goste Gorenje iz Velenja!

Forza Koper!!!