Maljši dečki B sezono zaključujejo na 5.mestu

MLAJŠI DEČKI B

V nedeljo smo se mlajši dečki B udeležili zaključnega turnirja državnega prvenstva, od 5. – 8. mesta, v Šoštanju. Na turnirju je bilo za vse lepo poskrbljeno, zato vse pohvale organizatorju, ki se je res potrudil (hrana, pijača, napovedovalec med tekmami).

V prvi tekmo smo se pomerili proti domačinom in bili skoraj skozi vso tekmo izenačeni. Na koncu smo z dobro obrambo strli odpor domače ekipe in na koncu slavili s tremi zadetki prednosti, 14 : 11.

V tekmi za 5.mesto smo se pomerili z ekipo Trima iz Trebnjega, ki pa je pred tem že premagal ekipo Sevnice. Hitro smo povedli in s hitrimi prehodi v protinapad dosegali lahke zadetke. Prednost se je povečala, priložnost za igro so dobili vsi igralci. Na koncu smo se tudi ob navijaški podpori s tribun veselili zasluženega 5.mesta v državnem prvenstvu.

V prvi tekmi je bil strelsko najbolj razpoložen Vid Furlan, ki je zadel 8-krat. Prav tako je bil Furlan najboljši strelec druge tekme, zadel je 7-krat, 6-krat pa je na drugem obračunu zadel Sebastian Tobias Kloosterwaard.

Ekipa je s tekmami v sezoni 2018/2019 tako zaključila. Po odlični predstavi že od samega začetka so zasedli končno 5.mesto kar je za fante res velik uspeh. Čestitke celotni ekipi, trenerju in zvestim navijačem za podporo.

RD Koper: RD Sebastjan Sovič 14 : 11

Za 5. mesto: RD Koper: RK Trimo Trebnje 18 : 13

Statistika, MDB 1.tekma Statistka, MDB 2.tekma Zapisnik, MDB 1.tekma Zapisnik, MDB 2.tekma

MLADINCI

Ekipa mladincev je odigrala zadnjo prvenstveno tekmo. Odpravili so se na gostovanje v Škofjo Loko.

Tekmo sta obe ekipi odprli z dinamično igro. Skozi celotni prvi polčas smo spremljali izredno izenačen dvoboj, do konca polčasa pa so bili v rahli rezultatski prednosti gostitelji, 15 : 14.

V drugi polčas so fantje vstopili odločneje, z željo, da obrnejo rezultat v svojo korist. Na krilih izvrstnih obramb Luke Magdaleniča in boljše igre same obrambne linije, so si uspeli priigrati minimalno prednost, ki so jo supešno držali vse do konca srečanja. Končni rezultat je bil 27 : 30.

Potrebno je pohvaliti celotno ekipo, ki je v Podnu pustila srce in sezono zaključila z zmago. Z devetimi zadetki je bil najboljši strelec ekipe Bor Breznikar, 6-krat je zadel Domen Stopar.

Žal pa ta zmaga ne igra velike vloge v samem napredovanju. Ekipa mladincev se bo v naslednji sezoni borila za povratek v 1. mladinsko ligo.

Statistika, mladinci 12.5. Zapisnik, mladinci 12.5.

KADETI

Kadeti so na gostovanju v Krškem prikazali dva različna polčasa. V uvodu tekme smo lahko videli nepotrebne napake in zgrešene strele iz izdelanih in neizdelanih akcij. V obrambi so igralci prehitro popuščali, kar so srčni gostitelji znali s pridom izkoristiti. Ekipi sta na odmor odšli z minimalnim krškim vodstvom 18 :17. »V Krško nismo prišli na izlet, ampak se borit in zmagat. Nič razen zmage ne pride v poštev!« so bile besede trenerja Vilija Bana v garderobi.

V 40. minuti ob rezultatu 22 : 27 (delni 4 : 10) se je resneje poškodoval Kristjan Atanasov. Njegova odsotnost do konca tekme, je spodbudila soigralce, da so zaigrali še bolj motivirano in učinkovito. V drugem polčasu smo poleg dvojnega cepelina videli nekaj lepih zadetkov in domiselno izvedenih akcij. Dvakrat je bil s strelom v glavo poškodovan tudi vratar Jakob Morato, ki je z igro nadaljeval in ekipi izdatno pomagal do preobrata in zmage z desetimi goli razlike. Med strelci sta izstopala Klej Sanabor, ki je zadel 13-krat, in Sandi Muminovič, 9 zadetkov.

Z zmago je ekipa kadetov osvojila novi dve točki in drugo mesto v polfinalni skupini D.

RK Krško : RD Koper 30 : 40 (18 : 17)

Statistika, kadeti 11.5. Zapisnik, kadeti 11.5.