MEDNARODNI ROKOMETNI TV TURNIR PRVAKOV DOBOJ 2021 – PRVI DAN

Prvi dan Mednarodnega rokometnega TV turnirja prvakov Doboj 2021 je za nami! Po dolgi in naporni vožnji z avtobusom smo prvi dan kronali s pripravljalno tekmo proti evropskem RK Zagreb.

V torek, 17. avgusta, smo se z domačega Kopra odpravili že ob zelo zgodnjih urah. Po osmih urah vožnje z avtobusom smo prispeli v Doboj, natančneje v hotel, kjer smo imeli krajši odmor pred odhodom na prizorišče.

Ob 17. uri je bila že na sporedu slavnostna otvoritev turnirja, katere so se udeležili tudi naši rokometaši in naš strokovni štab. Sledila je tekma med domačim MRK Sloga in RK Izviđač (27:26), katere pa nismo spremljali, saj smo se že pripravljali na naslednjo tekmo, v sklopu katere smo se pomerili z RK Zagreb.

Evropski RK Zagreb se je v letošnji sezoni krepko okrepil, saj so v klub pripeljali hrvaške reprezentante kot so Čupić, Musa, Gojun in Ivić. Mi pa smo na drugi strani nastopili s krepko pomlajeno zasedbo in brez ključnih nosilcev igre, kot so Andraž Kete, Matevž Žagar, Tine Poklar, Rok Jelovčan in Dani Zugan. Poleg omenjenih pa nismo mogli računati na naša mlada krila, Andraža Makuca in Sandija Muminoviča, ki uspešno nastopata na evropskem kadetskem prvenstvu.

Tekma z Zagrebom (28:16) je bila odlična priložnost, da so mlajši nabrali prepotrebne izkušnje igranja na najvišjem nivoju in se tako obenem fizično, ter psihično pripravili na začetek tekmovalne sezone.

 

Celotno fotogalerijo tekme zasledite TUKAJ.

 

#ZmagujemoSkupaj