Mirza Haseljić: ”Z vsako borbo pride dober rezultat!”

V letošnji sezoni smo okrepili tudi vratarske vrste. Ekipi se je pridružil 26-letnik iz Jajca v Bosni in Hercegovini, Mirza Haseljić. Do sedaj je igral le za klube iz BiH, in sicer za RK Jajce, RK Borac Banja Luka in RK Vogošća Poljine Hills. Kot pravi tudi sam, mu selitev ni predstavljala nobenega velikega pritiska, saj je od doma že od leta 2010. Vsekakor pa bo zaigrati za naš klub zanj neka nova preizkušnja. Več pa si lahko preberete v spodnjem prispevku.

Zakaj si se odločil postati rokometni vratar?

 Za pozicijo vratarja sem se odločil šele, ko sem nekaj časa igral rokomet. Trenerji niso bili zadovoljni z mojo igro z žogo in mi predlagali da grem poskusit branit gol. Prav tako sem bil že od majhnih nog višje postave, nekoliko nespreten z žogo, tako da mi je pozicija vratarja odgovarjala in postala kar hitro zelo všeč.

 

Kako pa se počutiš pri nas v Kopru? Ekipa?

 Tu v Kopru sem že dobrih deset dni, a počutim se, kot da bi tu živel že celo življenje. Ekipa je super, s fanti se razumemo, v ekipi se počutim odlično in upam, da bom lahko dolgo ostal tu.

 

Pri nas si bil na preizkušnji že aprila. Takrat si imel priložnost trenirati s Sašo Roganovićem, zdaj pa je tvoj trener postal Jure Vran. Kako je bilo tistih nekaj dni trenirati s Sašo in kako je zdaj z Juretom?

 S Sašo sem treniral nekaj treningov, zapomnil sem si nekaj napotkov, ki mi jih je takrat dal in jih bom poskušal tudi izkoristiti. Z Juretom sem pa že od samega začetka sezone in počutim se super. Jure razume vse naše potrebe, odlično se razumemo.

 

Je pa zate to prvi klub v tujini, do sedaj si igral le za klube v Bosni in Hercegovini. Je bilo težko oditi od doma?

 Od doma sem odšel že leta 2010, ko sem odšel v Banja Luko in nato v Sarajevo. Je pa res to moj prvi klub v tujini, ampak mi ne predstavlja nobenega velikega problema. Koper je res lepo mesto, tudi ekipa je res super, tako da se tukaj počutim kot doma.

 

Zakaj pa si se odločil ravno za naš klub, RD Koper?

 Všeč mi je bilo, da je tukaj mlada in ambiciozna ekipa. Mislim, da lahko v ekipo veliko prinesem, da izboljšamo rezultat v primerjavi s prejšnjimi sezonami.

 

Imaš mogoče kakšna pričakovanja za prihajajočo sezono?

 Pričakujem borbo na vsaki tekmi, brez nekega velikega pritiska, rezultat pa bo prišel sam od sebe. Z vsako borbo pride tudi dober rezultat.

 

Mirzi še enkrat dobrodošel pri nas in veliko sreče v prihajajoči sezoni!