Mladinci 4. iz Prage

Mladinci
Rokometni turnir Praga Handball Cup 2017
Med 12. in 17.4.2017 se je naša mladinska ekipa okrepljena z igralci RK Izola udeležila velikonočnega turnirja v Pragi. Nastopali so v kategoriji letnik 1998 in mlajši.
Najprej so v skupinskem delu odigrali 4 tekme.
Že na 1. tekmi turnirja so se pomerili z močno nemško zasedbo HSG Konstanz, ki je na turnirju osvojila končno 3. mesto. Našemu porazu je botrovala zlasti neuigranost ekipe, ki se je kazala v velikem številu tehničnih napak.
V drugem srečanju so naši fantje zaigrali veliko bolje in premagali čvrsto dansko ekipo Viby IF Haandbold.
V tretjem srečanju so nam nasproti stali domačini HC Dukla Praha. Izjemno borbena in moška tekma se je končala z neodločenim izidom.
Zadnja tekma dneva je bila odločilna za napredovanje med 18 najboljših ekip. Nasproti je stala litovska ekipa Utena Ivartis, proti kateri smo potrebovali zmago. Nasprotniki so bili premočni in slavili s tesno zmago.
Drugi dan tekmovanja smo v skupinskem delu odigrali še 2 tekmi.
Proti zadnjeuvrščeni češki ekipi TJ STM Olomouc v skupini smo zaigrali sproščeno in zabeležili zanesljivo zmago.
Zadnjo tekmo v predtekmovanju smo igrali proti borbeni nemški ekipi ESV Lok Pirna, ki je kljub visokemu zaostanku igrala borbeno do konca tekme. Predtekmovanje smo zaključili kot 4. uvrščena ekipa na lestvici, kar je pomenilo, da bomo igrali za nastop v B-finalu.
Do konca turnirja so naši mladinci odigrali 4 tekme na izločanje in vse zanesljivo dobili.
Tako so v nedeljo, 16.4., najprej izločili nemški SG AC/Eintracht Berlin z rezultatom 22:16. V drugi tekmi dneva so lažje kot kaže rezultat, premagali češko ekipo HK FCC Město Lovosice z rezultatom 14:13.
V ponedeljek so odpravili madžarski XVI.Ker.KMSE z rezultatom 21:13. V finalu-B so se pomerili s češko ekipo TJ JM Chodov Praha. Igrali so odgovorno in čvrsto v obrambi ter igrivo v napadu. B-finale so mladinci RD Koper 2013 dobili z rezultatom 26:17.
Turnir so koprski in izolski mladinci končali na 4. mestu.
Rezultate in lestvice mladinske ekipe RD Koper 2013 si lahko ogledate TUKAJ