Mladinci boljši tudi od Krima!

Mladinci
RK Krim – Olimpija : RD Koper
24 : 27 (12 : 17)

V nedeljo, 4.12.2016 so se mladinci RD Koper 2013 pomerili z mladinci rokometnega kluba Krim – Olimpija. Za spodbudo koprske ekipe je na tribunah skrbela skupina kakih ducat koprskih navijačev. Po senzacionalni zmagi v prejšnjem krogu je tokrat sledilo gostovanje v Ljubljani, na katerem so naši mladinci iskali potrditev dobre forme.

Začeli so silovito. Že v 5. minuti srečanja je bil rezultat 0:4, ob tem je naš vratar zbral 4 obrambe. Tudi nadaljevali so v visokem ritmu, z veliko mero odločnosti in ekipnega duha. Obrambna postavitev 5-1 je gostiteljem povzročala velike preglavice že pri sami organizaciji napadov. Agresivna obramba ni dopuščala lahkih in neoviranih strelov domačinov iz zunanjih položajev, preprečevali so podaje na krožnega napadalca in dobro zapirali krila. V prvem polčasu so koprski mladinci prejeli le 12 zadetkov. Zadeli so kar 17-krat. Veliko zadetkov je padlo po ukradenih žogah v obrambi ter po podajah vratarja v protinapad. Na postavljeno obrambo so iskali raznovrstne rešitve, iz vseh igralnih mest. Kombinatorna in raznovrstna igra je posledica vedno boljše uigranosti naših igralcev. Tudi rezervna klop je z glasnim spodbujanjem in bodrenjem prispevala k odličnem vzdušju v prvih 30. minutah.

V 2. polčasu so naši fantje nadaljevali z razigrano igro v napadu in trdno, lahko bi rekli granitno obrambo. Kazalo je na lahko zmago koprskih mladincev, ki so v 47. minuti vodili za 7 zadetkov (17:24). Nakar je sledilo črnih 9 minut, ko žoga ni hotela v mrežo. Deloma je na slabšo učinkovitost v napadu vplivala spremenjena obramba gostiteljev (3-3), ob kateri so naši fantje prehitro zaključevali napade. Gostitelji so se razigrali in celo zadeli iz protinapada, enega redkih na celotni tekmi. Če našim fantom v napadu ni šlo pa zato v obrambi niso popuščali in s fanatično borbenostjo ustavljali nasprotnika. V 58. minuti so se domači približali na zgolj zadetek (24:25). Naši mladinci se niso pustili zmesti in si z obrambo vratarja ter z dvema zadetkoma v napadu zagotovili drugo zaporedno zmago.

Pohvaliti velja vse koprske igralce, še posebej najizkušenejše, ki so celotno srečanje odigrali na vrhunski ravni in v zaključku, ko je bilo najbolj potrebno, prevzeli odgovornost. Ponovno se je za zmagovito izkazala taktika trenerja, ki z veliko menjavami vzdržuje visok tempo igre tako v obrambi kot v napadu.

Čestitke vsem!
FORZA KOPER!