Mladinci doma premagali Ormožane

Mladinci
RD Koper : RK Jeruzalem Ormož
29:26 (13:16)

Zadnjo januarsko nedeljo so mladinci RD Koper gostili mladinsko ekipo RK Jeruzalem Ormož.

Koprski mladinci so tekme v dosedanjem delu mladinske lige začenjali odločno in “na polno”. Tokrat je bila slika obrnjena in so pobudo prevzeli gostje in v 14. minuti z delnim izidom 3:0 prevzeli vodstvo (5:8). Domačini so z zavzeto igro uspeli izničiti prednost gostov in rezultat izenačiti na (8:8) in (10:10). Naši fantje so bili neprepoznavni. Neodločna igra v obrambi in tehnične napake v napadu so botrovale delnemu izidu 4:0, s katerim so gostje povedli za 4 zadetke (10:14). Polčas se je zaključil z izključitvijo v domači ekipi ter izkoriščeno 7-metrovko gostov (13:16).

Drugi polčas se je začel enako kot prvi, s premalo agresivno obrambo in izgubljenimi žogami v napadu. Kot da bi gledali tekmo med Slovenijo in Hrvaško v boju za 3. mesto. Gostje so domača darila izkoristili in povečali prednost na 5 zadetkov v 36. minuti (14:19). Ko so naši fantje videli, da je “vrag vzel šalo” so zaigrali svojo prepoznavno igro. V napadu so igrali na daljše napade in potrpežljivo čakali na prostega soigralca. V obrambi so se začeli dogovarjati in preprijemati nasprotnikove igralce. Prednost gostov se je začela topiti (19:21). Nakar so naši fantje rahlo popustili ter z izključitvijo in zgrešeno 7-metrovko gostom dovolili, da so ušli na “varnih” 5 zadetkov razlike v 48. minuti (20:25). V isti minuti je zadel domači kapetan in naši fantje so povsem zagospodarili na igrišču. Neprebojna obramba z agresivnim pokrivanjem zunanjih igralcev ter zapiranjem sredine, od koder so dobili največ zadetkov, so povsem razorožili goste. V napadu je žoga hitro krožila okoli nasprotnikove obrambe in z raznovrstno igro, z viški na levem in desnem krilu, povratnimi žogami, podajami na pivota ali s preigravanjem, so prihajali do čistih situacij za strel in jih realizirali. Z delnim izidom 9:1 so v zgolj 11. minutah naredili neverjeten preobrat in se iz težkega položaja rešili in zabeležili pomembno zmago (29:26).

Čestitke našim fantom in trenerju za borbeno in vztrajno igro do konca. Dokazali so, da lahko z zbranostjo in ekipnim duhom nadoknadijo še tako velik zaostanek.

Mladincem želimo, da nadaljujejo v takem slogu in sicer že to nedeljo v domači dvorani, ko gostijo mladinsko ekipo Slovana. Vljudno vabljeni na tekmo.

FORZA KOPER!