Mladinci doma izgubili proti Celju

Mladinci
RD Koper : RK Celje Pivovarna Laško
24 : 38


Prvo tekmo v novem koledarskem letu so naši mladinci odigrali proti vodilni ekipi 1. mladinske državne rokometne lige – mladincem Celja.
Gostitelji so zadeli prvi, z isto mero so jim vrnili domačini. Ekipi sta dosegali gol za golom. Prvi del polčasa je bil rezultatsko izenačen kar 8-krat, nazadnje pri rezultatu (10:10). Obe ekipi sta igrali kombinatorno in raznovrstno v napadu. Domači igralci so z izvajanjem hitrega centra večkrat presenetili goste in dosegali lahke zadetke. Z agresivno in globoko obrambo 3-2-1 so nasprotnikom preprečevali doseganje lahkih zadetkov. Gostje so do razlike 3 zadetkov prvič prišli šele v 22. minuti (12:15), ko je gostujoči trener zamenjal igralce na zunanjih položajih, ki so poživili igro v napadu. Do konca polčasa so naši fantje ponovno vzpostavili ravnotežje in obdržali razliko 3 zadetkov (15:18).

Začetek 2. polčasa je pripadel gostom, ki so z delnim izidom (5:1) ušli na razliko 7 zadetkov (16:23). Naši fantje se niso predali. Ponovno so zaigrali odločno v napadu in borbeno v obrambi ter se z delnim izidom (3:0) približali na zgolj 4 zadetke zaostanka (19:23).

Naša krajša klop in poškodba domačega igralca, so prevesili tehtnico na stran višjih in fizično močnejših gostov, ki so do konca tekme zadevali večinoma iz protinapadov. Prav ob zaključku tekme je bila dosežena najvišja razlika na tekmi (24:38).

Navkljub rezultatskemu porazu, lahko našim fantom čestitamo za borbenost in vztrajnost, še zlasti to velja za prvi polčas.

FORZA KOPER!