Mladinci iz Krškega brez točk

Mladinci
RK Krško : RD Koper
(18:12)

V nedeljo 12.3.2017 so mladinci RD Koper 2013 gostovali pri mladinski ekipi Rokometnega kluba Krško.

Dvoboj s trenutno drugouvrščeno ekipo 1. mladinske lige se je začel izenačeno. Obe ekipi sta igrali na dolge napade, v obrambi pa jima je manjkalo nekaj zbranosti. V 18. minuti so naši igralci še četrtič izenačili izid (9:9). Pričakovali smo izenačeno nadaljevanje, vendar so v nadaljevanju polčasa gostitelji dosegli večjo razliko in z delnim izidom 6-0 povedli (15:9). Do konca polčasa sta ekipi dosegli vsaka po 3 zadetke (18:12).

Začetek drugega polčasa je ponovno pripadel gostiteljem. Naši fantje so skušali zaigrati na vso moč, kar pa proti razigranim gostiteljem ni pomagalo. Še več, razlika v prid domačih je še narasla (25:17) in tekma se je zdela izgubljena. Minuta odmora na zahtevo našega trenerja je prebudila fante, ki so zaigrali tako kot smo jih bili vajeni igrati v prvem delu sezone. Borbeno in agresivno v obrambi ter kombinatorno in raznovrstno v napadu, igrali so kot ekipa. Razlika se je vztrajno manjšala in v 55. minuti je znašala zgolj 3 zadetke v korist krških mladincev (29:26). Domači trener je bil prisiljen v igro vrniti vse svoje najboljše, ki so z individualnimi akcijami preprečili potencialno presenečenje.

Prisotni na tekmi so nam še sporočili, da fantom in trenerju čestitajo za borbenost. Še enkrat več je ekipa dokazala, da s kolektivno igro lahko parira starejšim in izkušenejšim nasprotnikom.

Naslednjo tekmo bodo mladinci Kopra odigrali v domači Bonifiki proti mladincem iz Ribnice v nedeljo, 19.3.2017.
Vljudno vabljeni!

FORZA KOPER!