Mladinci leto zaključili z domačo zmago

Mladinci
RD Koper : RK Drava PtujV četrtek 22.12.2016 so mladinci RD Koper 2013 odigrali zadnjo domačo tekmo, v kateri so se pomerili z mladinci RK Drava Ptuj.

V začetku je bila tekma rezultatsko izenačena, nakar so naši fantje prevzeli pobudo in povedli (8:5). Da bi ustavil nalet domače ekipe, je gostujoči trener vzel minuto odmora. Po njej so gostje zaigrali veliko bolje in povedli z delnim izidom 7:1 (9:12). Z nekaj menjavami v ekipi in taktičnimi napotki trenerja, so naši mladinci zaigrali kot prerojeni. Najprej so rezultat izenačili (12:12), nato povedli in z delnim izidom 11:1 postavili izid polčasa (20:13). Plitka obramba 5-1 je z veliko mero borbenosti in sodelovanja onemogočala lahke strele nasprotnikov. Kar ni ustavila domača obramba, sta obranila vratarja, vključno z najstrožjo kaznijo. V napadu so bili naši igralci skoraj neustavljivi. S kombinatorno igro so si iskali priložnosti in proste soigralce. Zadevali so z vseh igralnih mest in med strelce so se vpisali vsi igralci, ki so vstopili v igro.

Tudi v 2. polčasu domačini niso popuščali in so še naprej igrali navdahnjeno v napadu in organizirano v obrambi. Domači trener je ponudil priložnost tudi mlajšim igralcem, ki so morali nadomestiti odsotne mladince. Koprska ekipa je prednost celo povišala na 8 zadetkov (30:22), nakar je sledilo obdobje boljše igre gostov. Slednji so se z delnim izidom 8:2 približali na 4 zadetke zaostanka (32:28). Izgledalo je, da bo zadnjih 5 minut srečanja napetih. Da temu ni bilo tako so poskrbeli naši mladinci, ki so še zadnjič strnili vrste in z odločno igro pokazali kdo je gospodar Bonifike.

Po slabšem začetku sezone, so koprski mladinci v drugem delu obrnili krivuljo in v zadnjih 4. tekmah dosegli kar 3 zmage.

Pohvale za borbenost, učinkovitost in ekipni duh veljajo vsem igralcem, trenerju pa za odlično taktično pripravo in vodenje ekipe. Zahvale gredo tudi zvestim navijačem za športno navijanje.

FORZA KOPER!