Mladinci ne popuščajo niti v končnici; uspešne tudi ostale selekcije

Minuli vikend so z drugim delom sezone začele tudi ostale mlajše selekcije, prvi del pa so v domači Bonifiki sklenili mlajši dečki A in B. 

MLADINCI

Mladinci nadaljujejo zmagovito serijo. S ponovno odlično obrambo so tokrat premagali ekipo Škofljice z rezultatom 27 : 18.

Pred premorom čaka fante še ena težka tekma, in sicer gostovanje v Ribnici.

Čestitke fantom.

RD Koper : ŠRD Škofljica 27 : 18

KADETI

Kadeti so v prvi tekmi drugega dela prvenstva gostovali pri ekipi RK Dol TKI Hrastnik in visoko zmagali. Že uvodne minute so dale slutiti, da so igralci dobro pripravljeni in motivirani. V obrambi so začeli odločno, v napadu domiselno in z malo napakami. Gibljiva obrambna postavitev je nasprotnika ovirala in mu onemogočala, da razvije svojo igro. Na krilih razigranih nosilcev igre, so priigrano prednost + 8 golov iz prvega polčasa, v nadaljevanju obdržali tudi igralci s klopi, ki so dobili še nekaj več priložnosti.

Naši kadeti so bili boljši v vseh elementih igre. Med strelce se je vpisala večina igralcev, kar priča, da so bili dobro razpoloženi. Izjemne obrambe, ki sta jih prikazala vratarja Jakob Morato in Lukas Lampe so med nasprotne igralce vnašale zmedo in jim jemale voljo do igre.

Strelski izkupiček: Sandi Muminović 9, Timon Černetič 7, Klej Sanabor in Žan Nadarevič 6, Jaka Komel in Tian Furlan 4. Med strelce so se vpisali še Nik Pribac, Božidar Dogandijev, Anej Padežnik in Samo Černe.

Čestitke trenerju in igralcem za prikazano igro in lepo zmago. Sledi gostovanje v Velenju.

RK Dol TKI Hrastnik : RD Koper 24 : 42 (14 : 22)

STAREJŠI DEČKI B

Prvo tekmo četrt-finala državnega prvenstva so fantje odigrali v gosteh pri MRK Ljubljana. V prvih minutah tekme sta obe ekipi pokazali borbeno igro. Med 15. in 20. min prvega polčasa je Žiga Štravs s štirimi zaporednimi goli povečal prednost na pet golov v korist Kopra. Nasprotnik je sicer rezultat nekoliko znižal, a kljub temu so naši fantje v prvem delu tekme ohranili 3 gole prednosti.

Drugi del so bolje začeli domačini in v nekaj minutah postavili rezultat na 16 : 16. V nadaljevanju se je koprska ekipa zbrala in ponovno povišala rezultat na 3 gole razlike. V končnici je zbranost ekipe nekoliko padla, kar so domačini izkoristili in celo povedli. V zadnjem napadu so naši fantje imeli priložnost za izenačenje, a je niso izkoristili in tako ostali brez točke.

Fantom lahko čestitamo za borbo, vendar preveč tehničnih napak v končnici tekme jih je stalo zmage. Vrjamemo pa, da bodo fantje trdo trenirali še naprej in pomanjkljivosti tudi v nadaljevanju prvenstva popravili.

MRK Ljubljana : RD Koper 31 : 30 (13 : 16)

MLAJŠI DEČKI A

Ekipa mlajših dečkov A je odigrala zadnjo tekmo v rednem delu proti ekipi Kronosa iz Logatca. Zaradi bolezni ter odsotnosti so se ekipi pridružili tudi mlajši fantje trenerja Lenarta (Koradin, Velec in Bandelj).

Fantje so kljub opozorilom trenerja, da ne podcenjujejo nasprotnika ne glede na lestvico saj se vsi trudijo in trenirajo, prav to naredili in z nepravim pristopom je bila tekma zelo težka. Priložnost za igro so dobili vsi igrlci.
Kljub temu da se je Kronos približal samo na dva gola je trener Željko pustil na klopi nosilce igre in vztrajal z ekipo naprej, da fantje občutijo pritisk izenačene in težke tekme.
Na koncu sta točki ostali doma, vendar z pristopom in podcenjevanjem nasprotnika se lahko konča tudi drugače in tekma se lahko tudi izgubi.
V polfinale državnega prvenstva smo se uvrstili kot prvouvrščena ekipa. Prvenstvo nadaljujemo v marcu kjer se bomo borili za najvišja mesta državnega prvenstva.
MLAJŠI DEČKI B
V zadnji tekmi prvega dela prvenstva smo odigrali domačo tekmo proti vrstnikom iz Logatca. V primeru zmage bi dosegli prvo mesto v skupini, kar prinaša nekoliko lažje tekmece v nadaljevanju.
V začetku se je še poznalo, da smo čez teden zaradi bolezni in smučanj trenirali v okrnjeni zasedbi. Gostje so povedli, nato pa smo se zbrali in s čvrsto obrambo in kolektivno igro v napadu stvari postavili na svoje mesto. Ob polčasu smo tako vodili za štiri zadetke.
V nadaljevanju so priložnost dobili prav vsi igralci, ki si zaslužijo velike pohvale za zmago in s tem prvo mesto v skupini.
Sedaj sledi pavza, v marcu pa se že začenjajo polfilani boji.
RD Koper : RK Kronos Logatec 22 : 19