Mladinci še neporaženi; Mlajši dečki C in ekipa predselekcije uspešni na Pokijevem turnirju; MDA in MDB uspešni v državnem prvenstvu

Minuli vikend so se tri ekipe letnika 2010 in mlajši odpravili na 2. Pokijev turnir v Celje. Ekipi mlajših dečkov A in B uspešno nizata zmagi v državnem prvenstvu, mladinci tudi v končnici ostajajo neporaženi. 

MLADINCI

Odlična predstava mladincev v Krškem na premieri Lige za prvaka.

Z odlično obrambo so naši fantje hitro povedli na visokih osem zadetkov, 1 : 9 in nato tekmo rutinirano pripeljali do konca.

Ekipo velja pohvaliti za izjemen timski duh in fantastično obrambo 5-1, s katero, so sicer ofenzivno zelo močni ekipi Krškega, dovolili zgolj 22 golov.

Naslednja tekma fante čaka v ponedeljek, 3.2.2020, ko bodo v Areni Bonifika gostili ekipo Škofljice.

RK Krško : RD Koper 22 : 33

POKIJEV TURNIR

Mlajši dečki C

V soboto, 25.1.2020, je ekipa MDC sodelovala na 2. Pokijevem turnirju v Celju. V naši kategoriji, fantov letnik 2009, je bilo prijavljenih 20 ekip, razdeljenih v 4 skupine. V skupini D, so poleg naše ekipe, tekmovale še ekipa RK Arcont Radgona, RD Rudar Trbovlje, RK Alples Železniki in RK Celje Pivovarna Laško. V dvorani Zlatorog so tekme trajale 10 min na zmanjšanem igrišču po mini rokometnih pravilih (4 igralci v polju in vratar, osebno kritje nasprotnika). V skupinskem delu smo vse tekme zmagali ter tako zasedli 1. mesto v skupini D. Fantje so v tem delu zaigrali zbrano in z željo po zmagi. Upoštevali so navodila trenerke in tako zlahka dosegali zadetke ter ustavljali nasprotnika. Priložnost so dobili vsi igralci da so lahko prikazali vse svoje do zdaj osvojeno znanje. Žal je nekaj igralcev manjkalo zaradi bolezni ali drugih obveznosti.

V nadaljevanju je sledila le še tekma med isto-uvrščenimi ekipama iz dveh različnih skupin. Dobili smo nasprotnika, ki je zasedel prvo mesto v skupini C, to je bila ekipa RD Riko Ribnice. Tekma je bila na razporedu kot zadnja, zato je bil premor kar dolg, kar se je poznalo na zbranosti naših igralcev. Streli na gol niso bili več tako natančni in uspešnost v obrambi je padla. Nasprotniki so nam zlahka bežali in dosegali lahko zadetke. Tako smo mogli priznati premoč vrstnikom iz Ribnice. Turnir ni bil tekmovalnega značaja, ampak je bila v ospredju zabava in pridobivanje izkušenj. Zato ni bilo uradnega zmagovalca turnirja in pokalov, je pa medaljo prejel vsak udeleženec turnirja.

Predselekcija

V soboto smo se z igralci predselekcije (letnik 2010 in mlajši) prvič udeležili mednarodnega turnirja v mini rokometu v Celju. Na pot se je zgodaj zjutraj z avtobusom odpravilo 19 igralcev. Razdelili smo jih v dve ekipi.

Po pozdravnem govoru in otvoritvi turnirja, smo hitro pričeli s tekmami. Te so trajale po 10min in so si kar hitro sledile. Obe ekipi sta odigrali po pet tekem. Ena ekipa je bila zelo uspešna, saj je zmagala na prav vseh petih tekmah. Druga ekipa pa je dosegla dve zmagi in tri poraze.

Kljub temu so bili otroci zelo zadovoljni. Ob tekmah je bilo poskrbljeno tudi za kosilo in igrala, tako da je bila za vse nas to ena lepa izkušnja.

MLAJŠI DEČKI A

Ekipa mlajših dečkov A se je v predzadnjem krogu rednega dela pomerila z vrstniki iz Hrpelj.

Tekmo so začeli tisti, ki so do sedaj dobili manj proložnosti za dokazovanje. Zelo lepo je to proložnost izkoristil mladi Miha Pecar, ki se je na krilni poziciji lepo izkazal. V igro so stopili tudi mlajši fantje trenerja Lenarta, kateri so pokazali zelo všečen in prodoren rokomet. Ponovno je dobro odigral Bandelj, ostali Koradin, Velec ter Vulić Rei pa so svojo priložnost pri starejših tudi lepo izkoristili in pokazali, da zelo dobro delajo pod vodstvom trenerja Lenarta.

Izjemno se a je izkazal Sasha Vuk Potier, ki je na poziciji krožnega napadalca spravljal v obup tako obrambo in vratarja.

Zadnja tekma rednega dela nas čaka v soboto, 1. 2., ko bomo v domači Bonifiki gostili ekipo Kronosa iz Logatca.

RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina : RD Koper 8 : 34

 

MLAJŠI DEČKI B

Na gostovanje v Hrpelje smo se odpravili z zdesetkano ekipo, saj je zaradi bolezni in smučanja manjakalo kar šest fantov.
V tekmo smo vstopili nekoliko nervozno in številne napake so botrovale nizkemu rezultatu v 1. polčasu.
V nadaljevanju tekme smo se zbrali in z dobro obrambo ter hitrimi protinapadi zlomili tekmeca, ter se na koncu zasluženo veselili visoke zmage.
V zadnjem krogu, pa nas naslednji teden čaka še domača tekma proti Logatcu.
RD Škerjanc Hrpelje Kozina : RD Koper 6 : 18 (3 : 5)