Mladinci uspešni tudi v Ribnici

Minuli vikend so z drugim delom prvenstva nadaljevali mladinci, kadeti, starejši dečki A in B. Prav vse ekipe so odigrale tekme v gosteh. Mlajši dečki A in B pa se na parket vrnejo v mesecu marcu. 

MLADINCI

Mladinci so v tretjem krogu končnice zabeležili zelo pomembno zmago v gosteh pri Ribnici. Močno okrnjena postava naših fantov (zaradi bolezni in poškodb so bili odsotni kapetan Breznikar, Makuc, Tunanovič, Gratton in Furlan, med tekmo pa je močan udarec prejel se Ganz) je že od uvodnih minut hrabro krenila v tekmo proti močnim domačinom in bila večino časa v majhni rezultatski prednosti. Ribnica ni popuščala in 5 min pred koncem prišla do izenačenja,19 : 19. Do konca tekme smo spremljali trd in izenačen dvoboj vse do zadnjih sekund, ko so fantje z goloma Muminovića in Konjeviča potrdili zmago z rezultatom 19 : 21.

Najboljši strelec gostov je bil Domen Stopar z 10imi zadetki in lidersko vlogo v napadu Kopra, celotno ekipo pa velja pohvaliti za izjemen timski duh, borbenost, vračanje v obrambo in željo po zmagi. Obramba mladincev je tudi v končnici granitna, saj fantje prejemajo zgolj 19.6 gola na tekmo.

Fantje so imeli na tokratni tekmi tudi veliko podporo navijačev, za kar se jim ekipa iskreno zahvaljuje.

Mladince čaka sedaj slab mesec dni pavze, v kateri bodo skušali sanirati poškodbe ter se najboljše pripraviti na zadnjih 7 krogov končnice.

RD Riko Ribnica : RD Koper 19 : 21

 

KADETI

Kadeti so v soboto odigrali drugo tekmo četrtfinalne skupine D, tokrat v Velenju. Velenjčani, ki veljajo za ene prvih favoritov za osvojitev naslova državnega prvaka, so začeli razpoloženo. Tudi naši fantje so dobro začeli in bili do 11. minute enakovreden nasprotnik. Sledile so minute, ko so Velenjčani s hitrimi protinapadi znali kaznovati vsako napako in se oddaljili na neulovljivo prednost. Velike težave je predstavljal predvsem visok centralni blok, ki ga je naša zunanja linija le stežka premagovala. Trener Vili Ban že kmalu po začetku tekme ni mogel več računati na poškodovanega Tiana Furlana, ki ga je z odlično igro nadomestil Matti Logar. Predvsem ga velja pohvaliti za igro v obrambi, saj je premišljeno in borbeno zaustavljal najboljšega velenjskega igralca.

V drugem polčasu je trener spremenil sistem obrambe. Igralci so bili po pogovoru v slačilnici bolj sproščeni, kar se je tudi poznalo na igrišču. Boljši pretok žoge, kompaktna obramba, več sodelovanja, hitrejše vračanje v obrambo in obrambe vratarja, vse to je pripomoglo, da so bili v drugem polčasu naši kadeti boljši nasprotnik ( 17 : 18). V Rdeči dvorani so priložnost in minutažo dobro izkoristili vsi igralci. Sledi zelo pomembna tekma proti Slovenj Gradcu.

RK Gorenje Velenje : RD Koper 38 : 28

STAREJŠI DEČKI A

Tekmo smo začeli z napadom. V prvem polčasu smo naredili veliko tehničnih napak z zelo smolnato žogo in domačini so prihajali do lahkih zadetkov iz proti napadov. Tudi naši streli na gol so bili nenatančni in prednost je naraščala. V drugem polčasu smo zaigrali veliko bolje in klub menjavam igralcev in spremenjeni igri v obrambi, ves polčas igrali enakovredno s tretjo ekipo lanskega državnega prvenstva. Prednosti domačinov iz prvega polčasa nismo uspeli zmanjšati. So pa na tekmi dobro igro prikazali Nik Montanič in vratarja Lukas Lampe in Manuel Štrekelj.

RD Urbanscape Loka : RD Koper 30 : 18

 

STAREJŠI DEČKI B

Drugi krog četrt-finala državnega prvenstva se je prav tako odigral v gosteh pri ŠD Mokerc-KIG. V prvih minutah tekme je bilo videti nekoliko zmede, predvsem pri organizaciji igre v napadu, tako na eni kot na drugi strani. V nadaljevanju je domačin nekoliko dvignil nivo igre in z nekaj individualnimi potezami v napadu najprej povedel in nato še povečal razliko. Tako smo odšli na odmor s 6 goli razlike (16:10).

Kljub nekoliko boljšemu drugemu polčasu, v fazi napda, kot tudi v fazi obrambe, ni bilo dovolj, da bi nasprotnika presenetili in se vrnili v igro. Tokrat igra naših fantov ni bila na nivoju, da bi lahko iztržili kaj več.

V soboto, 15.2 ob 10.00 fante, čaka prva domača tekma proti Krki iz Novega mesta.

ŠD Mokerc-KIG : RD Koper 33 : 26