Mladinci z zmago iz Novega mesta

Mladinci (5. krog)
MRK Krka : RD Koper 25 : 27 (8 : 14)

Zadnjo nedeljo v oktobru so v Novem mestu mladinci RD Koper odigrali prvenstveno tekmo proti mladincem MRK Krka. Lanskoletni državni prvaki mladinske lige so nastopili s prenovljeno in močno pomlajeno ekipo. Prvi zadetek na tekmi so dosegli gostitelji, kar je bilo njihovo edino vodstvo na tekmi. Po izenačenju na (1:1) so naši mladinci prevzeli vajeti igre v svoje roke. Sredi polčasa so z delnim izidom 3:0 povedli s 6:10. Z odločno igro v obrambi in raznovrstno igro v napadu, ko so zadevali z vseh pozicij, je prednost vseskozi naraščala in ob polčasu znašala 6 zadetkov (8:14).


Na začetku drugega polčasa je prednost naših mladincev dosegla že 8 zadetkov (10:18). Nakar se je našim fantom ustavilo. Sledilo je obdobje nepovezane igre in izgubljenih žog. Temu je pripomogla agresivna obramba 4-2 in hitrejša ter kombinatorna igra gostiteljev, ki so vseskozi nižali prednost in v 50. minuti prišli na zgolj 2 zadetka zaostanka (20:22). Nato so naši ponovno zaigrali odločneje in si z delnim izidom 5:0 priigrali neulovljivih 5 zadetkov prednosti za vodstvo (22:27). Končnica je zaradi ležernosti v naši igri pripadla gostiteljem, ki so z izidom 3:0 postavili končni izid tekme (25:27).

Čestitamo mladincem in trenerju za zmago!
Hkrati fantom želimo veliko prizadevnosti na treningih, da bi se izognili “črnim” minutam in še bolj izpopolnili svojo igro.

Forza Koper!