Mladinci suvereno proti prvouvrščenim Trebanjcem!

Zadnjo nedeljo v novembru so se mladinci RD Koper pomerili z ekipo RK Trimo Trebnje.


Vodilna ekipa v 1. mladinski ligi je prišla v Koper vknjižit dve novi točki.
Šlo je za račun brez krčmarja, saj so naši mladinci odlično odprli tekmo in z nekaj lahkimi zadetki povedli s 4:1. Po izenačenju gostov na 4:4, so naši fantje ponovno povedli in prednost zadržali do polčasa (16:15). Obrambna postavitev 5-1 je nasprotnikom onemogočala strele od daleč in jih ovirala pri nemoteni organizaciji napada. Naši mladinci so se organizirano vračali v obrambo in s tem preprečevali nasprotnikom doseganje lahkih zadetkov. V napadu so igrali poletno in kombinatorno. Zadevali so iz protinapadov, polprotinapadov, na postavljeno obrambo pa so s kombinatorno in raznovrstno igro dosegali zadetke iz vseh položajev.

Na začetku drugega polčasa so sledile črne minute naših fantov, ki so rahlo popustili v obrambi in izgubili nekaj žog v napadu. Gostje so to izkoristili in si priborili prvo vodstvo na tekmi. Veselje gostov pa ni trajalo dolgo. V napad se je povrnila zbranost in ekipna igra. Naši so z dolgimi napadi utrujali in raztegovali nasprotnikovo obrambo ter dosegali zadetke prav ob koncu napadov. V obrambi so strnili vrste, kjer so z borbeno in agresivno, skoraj že fanatično obrambo ustavljali nasprotne igralce, ki so delali prekrške v napadu, izgubljali žoge, …
Našim igralcem tudi v zadnjih minutah ni popustila zbranost, saj je trener skozi celotno srečanje s pogostimi menjavami vzdrževal visok tempo igre. V 58. minuti srečanja so Koprčani zadeli in povedli z rezultatom 28:27. Gostje so krenili v napad po izenačenje in si uspeli priboriti najstrožjo kazen. Tedaj je na sceno stopil odlični domači vratar Aleš Štavar, ki je prebral namero gostujočega igralca in obranil najstrožjo kazen. Do konca tekme je ostalo še 52 sekund. Po minuti odmora so koprski mladinci hladnokrvno odigrali zadnjih 30 sekund in zmaga je ostala doma.

“Mladincem in trenerju čestitamo za borbeno in zrelo igro, ki je prinesla veliko in odmevno zmago.
Še enkrat več se je potrdil znameniti rek, da je žoga okrogla,” so nam še sporočili s terena.

FORZA KOPER!