Mladost in volja nista bila dovolj proti izkušenim Portugalcem

Arena Bonifika je danes gostila povratno tekmo 2. kroga kvalifikacij za Pokal EHF. 2500 gledalcev si je ogledalo izredno dinamično srečanje med domačo ekipo ter gosti iz Porta, ki so s seboj prinesli “lepo” popotnico 7 zadetkov prednosti z domačega srečanja pred tednom dni.

Koprčani so pričeli srečanje s preveliko mero spoštovanja in dovolili, da so gostje povedli z zadetkoma Špelića in Moralesa. Pobudo pri domačih je prevzel Krečič ter zadel za 1:2. Višji, fizično močnejši in bolj izkušeni Portugalci se niso dali ter nadaljevali s svojo igro ter držali prednost, ki so si jo priborili v uvodnih minutah tudi dalje. Visoka gostujoča obramba in odlično razpoloženi gostujoči vratar Laurentino (17 obramb) sta predstavljala velik problem za domače igralce. Kljub vsemu smo v 24. minuti videli edino izenačenje v prvem polčasu (12:12) po strelu Krečiča. V sami končnici je zmanjkalo nekaj sreče in na odmor smo odšli z 2 zadetkoma zaostanka pri izidu 12:14.

Odmor je prinesel nekaj svežine v igro domačih, saj smo 2. polčas začeli dobro in dosegli otvoritveni zadetek. Gostujoča obramba je v teh uvodnih minutah nekako zaspala, reševal jih je Laurentino, ki je v 33. minuti zbral že 9. obrambo. Želja po zmagi, ki je kipela v domačih vrstah je tako spodbudila domače igralce, da so s trdim delom v obrambi in garanjem v napadu prišli do izenačenja v 38. minuti, ko je Nejc Planinc izenačil (15:15). Koprčani so tako poleteli in v 40. minuti je Krečič zadel za prvo vodstvo pri 16:15. 3 minute kasneje je Gašperšič po asistenci Vlaha zadel za +2 pri izidu 18:16 in upanje na zmago je ponovno oživelo. Vodstvo smo držali v rokah vse do 53. minute, ko so gostje ponovno povedli po zadetku Martinsa in vodstvo obdržali v svojih rokah vse do konca. Srečanje se je končalo z zmago Porta pri izidu 22:26.

Koprčani so na obeh srečanjih prikazali srčno igro in pustili srce na igrišču, prevladala je izkušenost nasprotnika.

Čestitke fantom za prikazano igro, kljub napakam smo pustili odličen vtis in pokazali, da je v Kopru doma vrhunski rokomet.