Mlajše selekcije konec tedna

Starejši dečki A

Polfinalna skupina A, 7. krog (06.03.2016) – Radovljica : Koper 2013                                     29:28 (16:16)

 

Ekipa starejših dečkov A je gostovala v Radovljici. Tekma je bila zelo izenačena. V prvem polčasu so bili domačini večinoma v prednosti za gol, končal pa se je z neodločenim rezultatom.

V drugem polčasu so naši fantje rezultat 7x izenačili in pred koncem tekme tudi povedli. V končnici so bili premalo zbrani in dovolili domačinom, da so ponovno pobegnili na gol razlike. V zadnji minuti so 15 sekund pred koncem v našem zadnjem napadu izenačili, vendar žal prejeli v predzadnji sekundi  tekme gol skozi luknjo v sredini obrambe.

Boljši del igre je bil vsekakor napad. Igra v obrambi je bila premalo čvrsta, brez te pa v gosteh težko prideš do željenih točk.

 

Strelci: Galina 9; Tunanovič 7; Mijatovič 5; Grlj, Kovač 3; Komadina 1 

 

 

Polfinalna skupina A, 8. krog (13.03.2016) – Jadran 2009 : Koper 2013                                  31:26 (17:13)

 

Starejši dečki A so gostovali v Hrpeljah in odigrali prvo povratno tekmo v polfinalni skupini A. Fantje so tekmo dobro začeli in povedli za tri gole. Domačini so ujeli priključek pri 7:7, nato sta se ekipi izmenjevali v vodstvu največ za gol do rezultata 13:13. Slabši zaključki v napadu in padec igre v obrambi pri gostih je domačinom omogočil, da so do konca prvega polčasa prišli do vodstva 17:13. 

V drugem polčasu so naši fantje znižali zaostanek na dva gola – 21:19, vendar priključka niso uspeli ujeti. Sicer je bila tekma dinamična in borbena. Tokrat je premalo uporabnih žog prišlo do krilnih igralcev in krožnih napadalcev. V končnici smo igrali tudi z dvema igralcema manj v polju, ter uspeli atraktivno zadeti, vendar se se je tekma prevesila v korist domačinov, ki so bili boljši z rezultatom 31:26.

 

Strelci: Tunanovič 9; Galina 6; Kovač, Mijatovič 3; Grlj 2; Bačič, Komadina, Mohorič 1

 

***

 

Kadeti

Polfinalna skupina A, 8. krog (13.03.2016) – Koper 2013 : Urbanscape Loka                        27:25 (17:13)

 

V povratni tekmi polfinalne kadetske lige so Koprčani doma presenetljivo premagali drugouvrščene Škofjeločane z 27:25. Škofjeločani, ki se s Trebnjem bojujejo za prvo mesto v skupini, so prišli s kompletno postavo in ciljem, da v Kopru osvojijo dve točki, s katerimi bi si zagotovili uvrstitev v finale kadetskega prvenstva. A se jim računica ni izšla. Domačini so nastopili samo z dvema menjavama (1 igralec in 1 vratar). Ločani so sicer povedli s 3:6, a so se Koprčani kmalu zbrali in z borbeno igro v obrambi in pametno v napadu izenačili na 6:6. Ko so povedli, so gostje poskušali z minuto odmora presekati igro, vendar zaman. Na vratih je odlično branil Magdalenič, Staš Jovičić pa uspešno zadeval z levega krila. Kadeti Kopra so držali vse niti v svojih rokah. Polčas se je končal z rezultatom 17:13.

V drugem polčasu smo pričakovali igro Škofjeločanov na vse ali nič. Koprčani se niso ustrašili odgovornosti. V napadu so igrali pametno na dolge napade, iz katerih so uspešno zadevali Beganovič, Breznikar in Grmek. Slednji je prikazal letos svojo najboljšo igro. Svoj prispevek sta dala tudi Rekić in Enej Jovičić, ki sta še posebej z igro v obrambi onemogočala, da bi gostje lahko neovirano streljali in zadevali. Danes so kadeti Kopra pokazali, da znajo dobro odigrati kot ekipa, če se le podredijo kolektivni igri ter da lahko premagajo tudi nasprotnike, ki je fizično močnejši.

 

Strelci: Jovičić S. 7; Grmek 6; Beganović 5; Breznikar 4; Jovičić E. 3; Rekić 2