MLAJŠE SELEKCIJE – POVZETEK (2.10 – 3.10)

Za nami je pester konec tedna, kjer so, poleg članske ekipe, uspehe doživeli tudi naši mlajši fantje.

Mladinci so se v nedeljo popoldan pomerili z vrstniki iz RK SVIŠ Ivančna Gorica. Srečanje v Areni Bonifika je bila zanimivo vse do samega zaključka. Gostje so na koncu uspeli narediti večjo razliko in tako tekmo zmagati z rezultatom 25:29. Mladinska ekipa je tako, po eni zmagi in porazu, na 8. mestu 1. državne lige.

Dan prej, v soboto ob 12.00, pa so na parket Arene Bonifika stopili kadeti, ki so gostili vrstnike iz RD Urbanscape Loka. Tekma je bila izenačena vse do 54. minute. Gostje so nato stopili na plin, dosegli delni izid 4:1 in tekmo pripeljali do konca. Končni rezultat je bil 23:26. Fantje so trenutno na 3. mestu v kvalifikacijski skupini F.

Kadeti B so, dve uri pred tekmo svojih vrstnikov, gostili RK Ajdovščina in visoko zmagali (45:25). Slednja je bila že tretja zaporedna zmaga in tako zasedajo 1. mesto v kvalifikacijski skupini Zahod.

Ekipa starejših dečkov A je odigrala drugo prvenstveno tekmo pri vrstnikih iz RK Hrpelje – Kozina.  Naši fantje so odigrali tekmo, v kateri so že v začetku prevzeli rezultatsko pobudo in ritem tekme ohranjali do samega konca. Težave naši obrambi so predstavljali predvsem meti z razdalje. Z gibljivo obrambo smo uspešno onemogočili ostala igralna mesta. Dosegli smo veliko lahkih golov, pa tudi v igri v napadu nismo imeli težav pri doseganju golov. Največja gol razlika je bila prav ob koncu tekme, ki se je zaključila z rezultatom 19:44.

V tretjem krogu državnega prvenstva so se Starejši dečki B pomerili s RK Hrpelje – Kozina in suvereno zmagali z rezultatom 28:36. Fantje so v tekmo šli s pravim pristopom in tako popravili vtis tekme z Novo Gorico. V prvem delu prvega polčasa je bil rezultat izenačujoč. V nadaljevanju so naši fantje z nekaj dobrimi potezami povečali prednost in zaključili prvi polčas s sedmimi goli prednosti. V drugem delu tekme so koprski igralci nadaljevali tako kot so zaključili prvega, borbeno in agresivno ter tako rezultat še nekoliko povišali. V zadnjih minutah tekme je rezultat kazal 10 golov prednosti v korist Kopra. Tako so naši fantje zasluženo zmagali in v Koper odnesli novi dve točki.

#ZmagujemoSkupaj