Mlajše selekcije uspešno nadaljujejo sezono; za las prekratki le mladinci

Minuli vikend so uspešno zaključili tudi starejši dečki A in B ter kadeti, ki so v domači dvorani Bonifika uspešno nadigrali nasprotnike iz Nove Gorice. Mladince pa je že v 1.krogu državnega prvenstva čakal pravi primorski derbi. V Izoli so bili prekratki zgolj za zadetek.

 

STAREJŠI DEČKI A

Po četrtkovi zmagi proti Kozini, so v soboto fantje odigrali domačo tekmo proti RK Nova Gorica. Tekmo so fantje začeli zelo dobro in nasprotniku niso dovolili, da bi povedel. Na vratih je bil zelo razpoložen vratar Lukas Lampe, ki je z dobrimi obrambami držal do sredine polčasa neodločen izid. Nakar so se naši fantje prebudili in to pridno izkoristili ter s cepelinom zaključili polčas s tremi goli prednosti. Rezultat ob polčasu je bil 17 : 14.

V drugem počasu pa sta obe ekipi odlično začeli v obrambi, v uvodnih minutah smo videli zelo malo zadetkov. Nato pa je prišla do izraza čvrsta igra naši fantov, tako v obrambi kot v samem napadu. Kmalu smo z organizatorjem Andrejem Makovcemna čelu povedli za kar 7 golov. Tudi tokrat so priložnost dobili vsi igralci, ki pa so jo tudi zelo dobro izkoristili. Odlično so se izkazali mlajši igralci, letnik 2005, kateri so ponovno dokazali svoje rokometno znanje ter pripomogli k taki razliki. Razliko smo stopnjevali ter na koncu zasluženo slavili. Rezultat je bil 28:19.

Tudi tokrat sta bila najuspešnejša Andrej Makovec,z 10 zadetki, in Žan Nadarevič, z 8 zadetki.

 

RD Koper : Moški rokometni klub NG 28 : 19 (17 : 14)

 

RD Koper: Frank, Makovec 10, Nadarevič 8, Dogandijev, Moljk 2, Logar 2, Tišler, Franič, Tepić, Černe 5, Trajkovski, Lampe, Jevšinek, Morel, Bedene

Trener: Željko Zirdum

Izključitve: 10minut

7-metrvoke: 0(2)

Moški rokometni klub NG: Trampuž 3, Usicco, Belingar, Lozar, Škrlj 7(2), Hvala 2, Leban 2, Simčič 3(1), Prohan, Mokorel 2,

Trener: Andrej Pajntar

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 3(3)

 

STAREJŠI DEČKI B

Tekma je bila v začetku zelo izenačena. Naši fantje so večji del tekme v obrambi igrali dobro. V prenosu žoge v protinapad so, predvsem v prvem polčasu, naredili preveč tehničnih napak in prehitro zaključevali s strelom na gol. Strelsko je bil razpoložen Maj Morel,ki je dosegel prvih 6 golov za domačo ekipo.

V nadaljevanju so domači igralci tudi v napadu zaigrali bolje in postopno povečevali prednost, ki je na koncu znašala že deset golov. Na treningih, ki prihajajo, bo potrebno izboljšati uigranost med posameznimi igralnimi mesti in dvigniti hitrost prenosa žoge v napadalno polovico.

Čestitke ekipi za suvereno prvo domačo zmago v novi tekmovalni sezoni.

Strelsko so bili najbolj razpoloženi Maj Morel, zadel je 9-krat, Nik Montanič,s 7 zadetki, in Luka Jevšinek, s 6 zadetki.

 

RD Koper : Moški rokometni klub NG 27 : 17

 

RD Koper: Britošek 3, Novak, Montanič 7, Lampe, Mučić 1, Jevšinek 6(2), Morel 9(2), Nanut, Goshev, Štrekelj, Bedene 1, Dežjot, Simčič, Kukanja

Trener: Leon Benulič

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 4(4)

Moški rokometni klub NG: Drašček-Pahor, Komel, Usicco 2, Lozar 5, Volščanšek 2(1), Leban 3, Bolčina, Prohan 3(1), Širca 2, Ferjančič

Trener: Andrej Pajntar

Izključitve: 6minut

7-metrvoke: 2(5)

 

KADETI

Po prepričljivi zmagi v Hrpeljah so se naši kadeti tokrat pomerili z ekipo iz Nove Gorice. Igra je bila od prve minute dinamična, na trenutke ostra in do 15. minute precej izenačena. Z golom Muminoviča,ki je bil najboljši strelec tekme, se je koprska ekipa le uspela odlepiti za tri gole.Garaško delo v obrambi je prineslo nekaj lažjih golov iz protinapadov pa tudi manjše poškodbe in utrujenost igralcev. Kar šest krat je žoga zadel okvir gola. Ob polčasu je trener Vili Ban povedal da razlika osmih golov varljiva in da  igralcev ne sme zavesti, pomembna je igra. Zahteval je borbeno in kombinatorno igro tudi v drugem polčasu.

Gostje so v drugi polčas krenili silovito. Strnjena vrsta Kopra je uspešno zaustavila nalet in vsilila svoj tempo igre. Ko se je razlika varno poviševala so priložnost dobili vsi igralci. Tekma se je zaključila z golom iz 7-m, z rezultatom 39 : 31 za kadete Kopra.

Tudi tokrat sta bila najuspešnejša Sandi Muminović, z 11 zadetki, in Klej Sanabor, z 9 zadetki.

 

RD Koper : Moški rokometni klub NG 39 : 31 (25 : 17)

 

RD Koper: Sanabor 9(1), Furlan 5, Morato, Pribac, Šau, Atanasov 6, Muminović 11, Ujčič, Mašič, Ponis, Cergolj 1, Delfar 2, Makuc 5(2)

Trener: Viljem Ban

Vodja moštva: Robert Kastelic

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 3(3)

Moški rokometni klub NG: Pantič, Kotar 5, Špacapan 4(1), Kozem, Širca 1, Mozetič, Čadež, Komel 10(2), Molar 2, Vuga 5, Šuligoj 1, Stančič, Tomažič 1, Preradović 2

Trener: Tomaž Krivec

Vodja moštva: Igor Vidmar

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 3(3)

MLADINCI

Že v prvih minutah je bilo videti, da gre za pravi primorski derbi. Ekipi sta igrali zelo agresivno in bojevito. Nobena od obeh ekip si ni priborila večjega vodstva. Pri igri gol za gol sta prevladovali obrambi. Na koncu 1.polčasa so z golom prednosti na odmor odšli naši fantje.

V 2.polčasu so si naši fantje uspeli priigrati manjšo prednost, vendar je nekaj kriznih minut v drugi polovici 2. polčasa pripeljalo do zaostanka 3 golov.

Kljub trudu mladi koprčani niso uspeli izenačiti. Nekaj nezbranosti v napadu in nekaj zgrešenih strelov je botrovalo prvemu porazu.

Kljub ne osvojenim točkam je bila predstava koprčanov zelo solidna in obljublja pozitivno sezono.

Vsekakor pa ne smemo pozabiti omeniti, da sta bila dva naša fanta, Domen Stopar in Denis Konjevič, povabljena na trening širšega izbora za mladinsko reprezentanco. Fantoma želimo veliko sreče na izboru.

 

RD Butan plin Izola : RD Koper 29 : 28 (13 : 14)

 

RD Butan plin Izola: Alessio, Mičovič 1, Rizvić, Veršič, Smej 7, Beganovič 1, Šapla, Korošec 3, Stančič, Peharc 5, Poberaj 4, Miklavec 3, Obranić

Trener: Peter Božič

Izključitve: 8minut

7-metrvoke: 0(1)

RD Koper: Capuzzo, Konjevič, Mijatovič 9, Ganz 2, Rekič 1, Franza, Magdalenič, Grlj 2, Stavanja 1, Muminović 3, Tunanovič 3, Gratton, Busdon, Makuc, Stopar 5(1), Breznikar 2

Trener: Rok Rapotec

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 1(2)