Mlajše selekcije uspešno pretekli konec tedna

Starejši dečki A

Polfinalna skupina A, 6. krog (06.02.2016) – Koper 2013  : Slovan                                           30:17 (19:10)

V zaostali tekmi 6. kroga so starejši dečki A premagali ekipo Slovana iz Ljubljane. Tekma je bila na začetku izenačena do rezultata 4:4, nato je domača ekipa z domiselno igro v napadu zaključevala predvsem preko krožnega napadalca, kjer se je dobro gibal Aljaž Žarkovič. Nasprotna ekipa je zadevala predvsem  s streli iz razdalje. Prehod iz obrambe 6:0 na obrambo 5:1 je prinesel dodatno samozavest v igro domače ekipe, saj je nasprotniku povzročala velike težave. V nadaljevanju igre se je s streli iz razdalje izkazal Črt Grlj, kateremu sta se kasneje pridružila še Jan Tunanovič in Matteo Komadina.

Tako je do polčasa razlika narasla na devet golov. V drugem polčasu je z dobro igro na » špici« nadaljeval  Matej Galina. Nasprotnik ni uspel dohajati domačih, saj je v vratih stal zanesljivi Belmin Palamar, ki je ubranil veliko nevarnih strelov. Domači igralci so zanesljivo odigrali tudi drugi polčas in niso popustili do končnega rezultata. Pohvala gre vsem igralcem, ki so prikazali všečno, dinamično, borbeno in učinkovito igro.

Strelci: Grlj 12; Komadina 5; Galina, Tunanovič 4; Žarkovič 3; Bangijev, Kovač 1

 

***

 

Kadeti

Polfinalna skupina A, 7. krog (05.03.2016) – Koper 2013 : Istrabenz plini Izola                  22:22 (11:10)

V primorskem derbiju polfinalne kadetske lige so se Koprčani in Izolani razšli z neodločenim izidom 22:22. Koprčani so tekmo začeli odločno in že v začetku so povedli s 2:0 in nato 3:1, nakar so popustili in dovolili Izolanom, da so povedli s 5:6. Sledile so minute dobre igre Koprčanov in strelca Eneja Jovičića, v katerih so uspeli priti do vodstva 10:7. A se Izolani niso predali. Na krilih odličnega vratarja Logarja, ki je Koprčanom branil kar nekaj težkih strelov, so zmanjšali razliko do polčasa na en gol. 

Tudi v drugem polčasu se je nadaljevala borbena igra za vsak gol. Izolani so igrali na dolge napade, pri katerih so večkrat zadeli ob sodnikovih dvignjenih rokah za pasivno igro, kar je Koprčane spravljalo težko psihično situacijo. Poleg tega še domača vratarja nista imela svojega dne. Izolani so uspeli tako priti do vodstva 18:20 tri minute pred koncem tekme. Po minuti odmora so se kadeti Kopra zbrali in uspeli priti do ponovnega vodstva tik pred koncem tekme z 22:21, a so Izolani izsilili 7-metrovko, iz katere je Poberaj izenačil na 22:22.

Strelci: Jovičić E. 9; Beganovič, Jovičić S. 5; Breznikar, Grmek, Rekić 1