Mlajši dečki B in kadeti zmagovito, mladinci pa ostali brez točk

Začetek leta 2018 je za nami in tekmovanja naših mlajših selekcij se nadaljujejo medtem, ko imajo igralci prve ekipe premor in mi lahko spremljamo odlične igre naših reprezentantov na EP na Hrvaškem.

MLADINCI

13. krog

TRIMO TREBNJE : KOPER 30 : 27 (16 : 14)

Mladinci Kopra so pretekli konec tedna gostovali v Trebnjem. Tekmo so začeli dobro in favorizirani domačini, ki zasedajo trenutno 2. mesto na lestvici, v uvodnih minutah niso imeli rešitve na napade gostov. Po uvodnih minutah so Trebanjci strnili vrste in prevzeli niti igre v svoje roke tako, da so igralci Kopra nazadnje vodili pri 5:7. Preobrat v igri sta izpeljala Horžen in Kotar ter tako pripeljala domače do izenačenja ter kasneje tudi do vodstva, ki je vse do konca ostalo v rokah igralcev Trebnja. Polčas se je zaključil z izidom 16:14. Gostje so z veliko želje začeli drugi polčas vendar več kot do izenačenja pri 18:18 niso uspeli doseči. Favorizirani domačini so tako kljub neprestanemu pritisku igralcev Kopra uspeli pripeljati tekmo do konca in vknjižiti novi dve točki, naši fantje pa so se vrnili domov praznih rok.

Strelci: Nikolić 7; Gržinič 6; Busdon 4; Stopar, Tunanovič 3; Franza 2; Muminović, Rekič 1

Naslednja tekma bo v nedeljo 28.01.2018, ko prihaja v Areno Bonifika ekipa RD Butan Plin Izola.

***

KADETI

Polfinalna skupina A – 1. krog

RD Butan Plin Izola : RD Koper 22 : 32 (10 : 14)

V 1. kolu polfinalne lige so kadeti Kopra z odlično igro v obrambi in napadu premagali vrstnike iz Izoli kar za 10 golov in se jim tako oddolžili za poraz iz kvalifikacijske skupine
V dvorani “Kraška” v Izoli se je na obalnem derbiju zbralo lepo število navijačev, seveda največ navijačev iz Izole, ki so od začetka tekme glasno vzpodbujali svoje varovance, a to Koprčanov ni zmotilo.
Kadeti Kopra so silovito začeli tekmo. Z neprebojno obrambo na čelu z vratarjem Vlašičem in premišljeno igro v napadu, so bliskovito povedli z 0:4. Tako so prisili domačega trenerja k minuti odmora. Domačini so sicer po timeoutu dosegli prve gole, a so gostje vračali z enako mero. V napadu sta Grlj in Tunanovič držala razliko in ohranjala prednost 5-6 zadetkov. Šele, ko je gostujoči trener poslal v igro “rezerviste” so Izolani začeli zmanjševati razliko ter ujeli priključek pri 10:12. Po timeoutu gostov je v igro spet vstopila najboljša postava in ekipi sta šli na odmor z razliko 10:14.
V drugem polčasu so Koprčani stopnjevali ritem igre in razlika se je večala iz minute v minuto. Vsi trije vratarji, ki so vstopili v igro so z nekaj lepimi obrambami Izolanom dali vedeti, da bodo težko prišli do prestižne zmage. Izolani so v zadnjem delu 2. polčasa poskušali presenetiti  z obrambo 4:2, a so bili Koprčani dobro taktično pripravljeni in razlika se je do konca tekme samo večala na končnih 10 golov razlike.  Vsi igralci Kopra si zaslužijo pohvalo za pristop in borbenost na tekmi.
Strelci:  Tunanovič 11; Grlj 8; Ganz 5; Mijatovič 4; Muminivič 2; Stavanja 1
Naslednjo tekmo bodo kadeti Kopra igrali v domači dvorani v soboto ob 10. uri proti ekipi Škofje Loke.
***
Mlajši dečki B

8. krog

RD Koper : RK Ajdovščina 34 : 11 (20 : 3)

V prvi tekmi po prazničnem premoru so igralci selekcije MDB odigrali tekmo proti sovrstnikom iz Ajdovščine. Od prve minute tekme so domači igralci prevzeli pobudo in hitro povedli. Po dobri obrambi in hitrih protinapadih so že do polčasa izdatno napolnili gostujočo mrežo. Priložnost so na tekmi dobili tudi tisti igralci, ki ponavadi igrajo manj in jo dobro izkoristili za končno zmago 34:11.

Strelci: Furlan 8; Gregorovich, Tomažič, Štravs in Erjavec po 4

Naslednjo soboto naše fante čaka gostovanje v Trstu.