Mlajši dečki A in B zmagali na obalnem derbiju

Državno prvenstvo mladih

MLADINCI

10.krog

RD CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RD KOPER 37:29 ( 23:13)

Koprčani so tekmo s favoriziranimi Celjani dobro začeli in brez večjih težav držali priključek do 17. minute,  ko je bilo na semaforju 12:10 za Celjane. V tem obdobju je prevladovala hitra igra z obeh strani.

V nadaljevanju je prišlo do poškodb dveh igralcev pri Koprčanih in v njihovi igri ni bilo več rotacij in zaradi tega tudi svežine. Celjani so se odlepili in odšli na polčas z rezultatom 23 proti 13.

V drugem polčasu so Koprčani igro umirili, saj nam je majhno število zunanjih igralcev onemogočilo značilno hitro igro. Fantje so se borili in tekmo korektno pripeljali do konca. Kljub poškodbam so prikazali borbeno igro.

Strelci: Capuzzo, Mijatovič 1, Ganz, Rekič 1, Jovičič 10, Franza 6, Magdalenič, Stavanja, Busdon, Nikolić 6, Tunanovič, Žarkovič, Breznikar 5

Mladinci trenutno zasedajo 9.mesto v 1.državni ligi

Naslednja tekma bo v nedeljo 17.12.2017 ob 10:00 v Areni Bonifika proti RK JERUZALEM ORMOŽ.

***

MLAJŠI DEČKI A

6.krog

RD IZOLA : RD KOPER 17:25 (6:12)

V prvi povratni tekmi v skupini je naša ekipa gostovala pri vrstnikih iz Izole. V začetku tekme smo dobro igrali v obrambi in si pripravili kar nekaj lepih priložnosti iz proti napada, vendar bili nenatančni pri zaključnih metih. Tako je igra stekla šele v drugem delu prvega polčasa. V drugem polčasu smo ob rotaciji igralcev držali nasprotnika na varnem zaostanku. Na treningih bo potrebno izboljšati realizacijo in sodelovanje med posameznimi igralnimi mesti. Sicer pa so fantje v sosedskem derbiju odigrali lepo tekmo in jo zanesljivo dobili. Z uspešnimi obrambami sta se izkazala oba vratarja, še posebej Lampe L., ki je ubranil tudi tri 7-metrovke.

Strelci: Monatnič, Lampe, Mučič 1, Jevšinek 7, Morel 9, Dežjot 3, Geršak, Apollonio 1, Nanut, Goshev, Štrekelj, Bedene 1, Simčič, Kostič, Ščulac 1, Kukanja 2

Mlajši dečki zasedajo trenutno prvo mesto v zahodni skupini z le enim neodločenim izidom in drugo samo zmage.

Naslednja tekma bo jutri, 13.12.2017 ob 17:30 v Areni Bonifika proti RD ŠKERJANC JADRAN

***

MLAJŠI DEČKI B

6.krog

RD IZOLA : RD KOPER  20:21 ( 10:13)

V derbiju kroga smo Koprčani gostovali pri večnih rivalih Izoli. Po dobrem začetku in hitrem vodstvu, so prednost v prvem polčasu nadzorovali, tako da so na odmor odšli z lepo prednostjo 3 zadetkov.

V drugem polčasu smo po nekaj zgrešenih zicerjih in nepotrebnih izključitvah domačine vrnili  v igro. Le ti so kmalu izid poravnali na 13: 13. Sledila je igra gol za gol. Na koncu smo z veliko borbenostjo in hrabro igro Jana Franka, ki je zadeval v ključnih trenutkih uspeli zmagati za gol. Velja omeniti da smo končnico tekme odigrali brez poškodovanega Furlana, ki je do takrat dosegel že 6 zadetkov.

Strelci: Moljk, Gregorovich 2, Frank 6, Franičevič 1, Šuber, Tomažič 3, Hajdinjak, Žigante, Legovič, Brlek, Furlan 6, Erjavec 1, Rapuž-Žorž, De Faveri, Štravs 2, Stojanovič.

Tudi mlajši dečki B zasedajo prvo mesto na v zahodni skupini s 5 zmagami in le 1 porazom.

Naslednja tekma bo jutri, sreda 13.12.2017, ob 16.30 proti RD ŠKERJANC JADRAN.Za vikend pa igramo na mednarodnem turnirju v Poreču.

***

MINI ROKOMET

Preteklo nedeljo, 3.12.2017, je v telovadnici OŠ Koper potekal drugi rokometni turnir za naše najmlajše rokometaše. Turnirja se je udeležilo 140 otrok iz 10 koprskih šol in gledali smo lep, igriv in nadvse zanimiv mini rokomet. Tako kot je že v navadi, je turnir potekal v dveh delih. Zjutraj so se zabavali prvo in drugošolci, opoldne pa so na igrišča stopili učenci tretjega, četrtega in petega razreda.

Pri najmlajših je bilo 10 ekip razdeljenih v dve skupini. Vsaka ekipa je odigrala 4 tekme, skupno 20. Doseženih je bilo 122 zadetkov, najboljši pa sta bili ekipi OŠ Anton Ukmarja in OŠ Dušana Bordona. Prav tako velja pohvaliti vse ostale ekipe, ki so pokazale lep napredek od prejšnjega turnirja.

Tako kot pri mlajših, smo tudi starejše rokometaše razdelili v 10 ekip in 2 skupini. Sistem igranja je bil enak, vsak je odigral 4 tekme. Doseženih je bilo 237 zadetkov. Najuspešnejša šola je bila OŠ Dušana Bordona, ki je v obeh skupinah zasedla 1. mesto. Drugi mesti sta zasedli šoli Dekani in Anton Ukmarja.

Trenerji in vsi sodelujoči smo zelo zadovoljni z delom naših najmlajših. Veselimo se napredka in še veliko novih zadetkov na naslednjem turnirju.