Mogočni Celjani premočni za nas

RD Koper : RK Celje PL
Gledalcev: 1.500
27:31 (12:17)

Dvorana se je lepo napolnila, ozračje je valovilo od pričakovanja in emocij. 12. Kopra so ob uvodnih predstavitvah razvili rumeno-moder transparent čez tribuno, dvorana pa je dihala z našimi fanti, jih spodbujala in se z njimi potila od začetka do konca tekme. Goste je spremljala navijaška skupina Florjani.

Naši so spoštljivo začeli v napadu in v obrambi odlično kljubovali fizično močnejšim nasprotnikom, kot tudi sodniškim odločitvam, ki jih je pogosto izžvižgala razjarjena množica s tribun. Celjani so se hitro uspeli odlepiti od nas, že po 10. minutah je bil rezultat 1:7. Zelo aktiven je bil pri Celjanih motivirani domačin Maćkovšek, v manj kot 10. minutah je dal kar 3 gole. V 10. minuti sta zadela Vlah in Sokolič in rezultat se je končno spremenil tudi na naši strani (3:7). Naši so sicer iskali rešitev za celjsko obrambo, a ni šlo najbolje. Bratkovič je po napaki Celjanov v 24. minuti zadel za 9:13 in ko je Vran ubranil 7-metrovko, Grzentič pa zabil za 10:13 se je zdelo, da se je v Kopru začelo svitati. Nato so spet zadeli Celjani, po 10:13 pa je do 28. minute rezultat obmiroval, ko je bil izključen Bratkovič, Celjanom pa dodeljena še ena 7-metrovka, ki so jo s pridom izkoristili (10:15). Do konca 1. polčasa se razlika ni povečala in fantje so odšli v slačilnico pri 12:17.

Drugi polčas se slika moči in prebijanja obrambe ni bistveno spremenila, rezultatsko smo bili praktično ves čas od Celjanov oddaljeni za 5 golov. V 43. minuti je v igro vstopil smo z atraktivnim napadom so zabili za 17.22 (Matijaševič), in po uspešni obrambi Vrana in novem zadetku Matijaševiča smo prišli na -4 (18:22). Sledila je še ena obramba Vrana in bliskovit napad mladega Planinca (19:22). Nato je pri modrih zadel Mlakar (19:23). Matijaševič v 46. minuti ponovno, Celjani so v napadu izgubili žogo, kar je izkoristil hitri Vlah in zadel za 21:23. Tribune so eksplodirale, Celjani pa v igro pošiljali svoje najmočnejše igralce, ki so na naše uspešne napade odgovarjali z zadetki. Matijaševič je še enkrat zadel za 22:25, v 49. minuti pa je bil rezultat po obrambi Celjanov in zadetkih spet v korist 5 boljši od našega (22:27). V 51. minuti je zadel Vlah, Žvižej je nato v protinapadu zgrešil in v 53. minuti je Vlah ponovno zatresel mrežo Celjanov (24:27). Nato je pobegnil Rapotec in sam v napadu zadel za 25:27. Vran je spektakularno obranil projektil Celjanov in po dveh neuspelih poskusih, se je v 56. minuti izkazal Smolnik, ki je zadel 7-metrovko in rezultat povišal na 26:27. Dvorana je zdaj gorela, gledalci so stali, tribune so vibrirale!

Žvižej je zadel za 26:28, nato pa je še Gajič branil naš napad in dih je zastal. Janc je nato spet povišal za 26:29 (58. minuta), dvorana pa je kljub temu dihala s Koprčani. Domači trener Jovičić je slabi 2 minuti do konca vzel time-out in svojim izbrancem skušal prebuditi še zadnje atome moči, kljub temu pa se je semafor ob zadnjem žvižgu ustavil pri 27:31.

Pri gostih je bil izredno razpoložen Mačkovšek, dobro je odigral tudi Mlakar in odlično branil Lesjak, pri naših pa je tekmo z vstopom preobrnil Matijaševič (4 goli v 5. minutah), odličen je bil skozi celo tekmo Vlah (8 golov).

IZJAVE

Aleks Vlah, po izboru 12. Kopra najboljši domači igralec tekme:
“Slab začetek, saj se nismo se držali tistega, kar smo se dogovorili pred tekmo. V obrambi so padali goli in nismo zabijali zicerjev. V obrambi smo potem bolje zaigrali in se proti koncu približali na gol razlike. Nato smo žal zadeli parkrat stativo, vmes še kakšna vprašljiva sodniška odločitev in padec naše koncentracije na koncu. Po moje je bil končni rezultat nerealen, ampak čestitam Celjanom za zmago.”

Blaž Janc, RK Celje PL

 

Vanja Kralj, strokovni štab RD Koper:
“Začetek ni bil po našem godu, dokler smo se prilagodili temu, kar moramo delati, smo porabli preveč energije na začetku. Obe ekipi imata dobro klop in uporabljata vse igralce, naši so vsi dobri in enakovredni, oni imajo še nekaj zvezdnikov, ki v težkih pogojih izstopajo. Če hočemo z njimi igrati, moramo igrati maksimalno hitro in rizično. Vsaka najmanjša napaja se nam z rekontro kaznuje. Za to tekmo bi morali mi igrati perfektno tekmo s perfektno realizacijo, zato nas je rezultata stala realizacija, saj smo do strelov prišli, a bili pri zadevanju premalo precizni. Na koncu razlika ni taka, kot kažeta proračun in pogoji za delo, bomo pa morali še ogromno narediti, da bi jih lahko premagali. Čestitke Celju.”