Na derbiju vrha lestvice delitev točk

Arena Bonifika je danes gostila derbi vrha lestvice 1A DRL. V goste je prišla vodilna ekipa Ribnice. Domači so za razliko zadnjih dveh domačih tekem začeli čvrsto, agresivno ter od prve minute prevzeli pobudo na terenu – tako kot se za derbi spodobi. Pri domačih je prednjačil Krečič, ki je sam dosegel prve 4 zadetke za Koper. Tokrat je tudi obramba delovala brezhibno in domači so uspešno zaustavljali napade gostov ter jih silili v strele iz neizdelanih priložnosti. Kljub temu vodilna ekipa na lestvici ni vrgla puške v koruzo in v 16. minuti smo videli prvo izenačenje na srečanju pri izidu 6:6! Sledil je odgovor Kopra z zadetkoma Krečiča in Moljka in prednost je ponovno narasla na 2 zadetka (8:6). Minuta odmora na zahtevo Roberta Beguša je vnesla prepotrebno svežino v igro gostov, ki so v 23. minuti ponovno izenačili (10:10). V 25. minuti je Leban uspešno izvedel 7-metrovko in gostje so prvič povedli (11:10) ter nato na krilih razpoloženega vratarja Perovška (skupno 8 obramb) pobegnili na +2. V sami končnici prvega polčasa je Bratkovič s poskusom loba zapravil strel iz 7. metrov in na odmor smo odšli z izidom 10:13.

Drugi polčas se je nadaljeval v peklenskem ritmu, igralo se je za vsako žogo. Koprčani brez Ravlije in Gorele, utrujeni od težke evropske tekme so se borili kot levi. Odlična igra v obrambi pa ni zadostovala, saj smo videli nekaj zapravljenih žog in gostje so se tako lahko odlepili ter pobegnili na + 4 (11:15). Tako je Zoki Jovičić v 39. minuti zahteval minuto odmora. Slednja je očitno pomagala, saj so domači preko Bratkoviča in Krečiča počasi a vztrajno topili prednost Belokranjcev. Delni izid 3:0 Kopra in rezultat 16:17 je bil dovolj za Beguša, da je izkoristil še 2 timoeut. Uvod v končnico je obetal peklenskih 10 minut, obe ekipi sta zbrali zadnje atome moči in zaigrali na vse ali nič. Koper je v 53. minuti preko Matijaševiča izenačil (20:20). Minuto kasneje je zadel Henigman tik pred iztekom pasivne igre. Novo izenačenje smo videli v 57. minuti, ko je za domače zadel Rapotec. Minuto kasneje gostje niso izkoristili prednosti, ki so si jo pridobili po izključitvi Rapotca, saj je Jure Vran (9 obramb) ubranil strel iz 7- metrov Patriku Lebanu. Kopčani so tako začeli zadnjo minuto srečanja z igralcem manj na igrišču in zadetkom zaostanka. Odgovornost za izenačenje je tokrat na svoja ramena prevzel Krečič in to storil 13 sekund pred koncem. Gostje so poizkusili izkoristiti čas, ki jim je še ostal vendar se je srečanje končalo z izenačenim rezultatom in delitvijo točk.

Srečanje je upravičilo naziv derbija, gledalci so gledali lep rokomet, mi smo pa prezadovoljni s prikazano igro in dragoceno točko, ki smo jo osvojili.

FORZA KOPEEEERRR!!!!

Po tekmi so povedali:

Robert Beguš (Riko Ribnica):”Doživeli smo pravi derbi, lepo vzdušje, dve navijaški skupini. Mogoče sem pričakoval kakega gledalca več, vendar je razumljivo glede na to, da se je 100 metrov stran odvijala nogometna tekma. Naša tekma je bila trda, odlična igra v obrambi tako na eni kot na drugi strani – to kaže nizek rezultat 22 golov na vsaki strani. Glede na potek srečanja, še posebej 2. polčas nam je lahko žal za točko, glede na končnico pa menim, da moramo biti kar zadovoljni s točko.”

Zoran Jovičić (Koper 2013):”Danes smo odigrali derbi. Mislim, da je rezultat na koncu pošten, saj bi mi lahko komot zgubili, lahko bi pa celo zmagali na koncu. Rad bi čestital igralcem. Vedeli smo, da bo tekma težka, na nasprotnika smo se dobro pripravili. Ribnica je bila favorit na tem srečanju, saj ima fizično močnejšo ekipo. Mi smo odigrali “Evropo”, ki nam je pobrala veliko moči, ostali smo brez Ravlije in Gorele in to se nam pozna.”