Na krilih Martina Kocjančiča do zmage

Težko pričakovana zmaga. Po reprezentančnem odmoru smo v domači Bonifiki gostili ekipo Maribor Branika. Tekma je bila za nas več kot pomembna, štela je le zmaga, ki bi nas približala četrtemu mestu lestvice ter tako korak do Evrope. Z borbeno predstavo in kolektivno igro smo tekmo uspešno pripeljali do konca in zasluženo slavili z 31 : 24.

Tekmo smo dobro začeli in že v uvodnih minutah povedli za tri zadetke, 6.minuta, 4 : 1. Svojo prednost smo uspešno držali le nekaj minut, na kar smo nekoliko popustili v obrambi ter dopustili ekipi mariborskega Branika, da nas je ulovila na izenačenje, 12.minuta, 6 : 6. V naslednjih minutah so Mariborčani izkoristili naše napake in tehtnico obrnili sebi v prid. V 20.minuti tekme so si gostje uspeli priigrati tri zadetke prednosti, 8 : 11, kar pa je bilo prvo in edino vodstvo gostujoče ekipe. Če je v prvem delu polčasa blestel Thomas Postogna (4 obrambe), je v drugem delu to vlogo prevzel Marin Đurica. Z minuto odmora je hitro odreagiral Uroš Rapotec. Do konca polčasa smo si ponovno uspeli priigrati minimalno prednost dveh zadetkov, 17 : 15.

V drugem polčasu smo pokazali kolektivno in borbeno igro. Že v 37.minuti smo si uspeli priigrati šest zadetkov prednosti, 22 : 16. Visoka prednost nas ni zmedla, še naprej smo se borili in z natančno izdelanimi akcijami svojo prednost samo še poviševali. Svoja vrata je v drugem polčasu zaklenil Martin Kocjančič, ki je na koncu zbral kar 13 obramb. V mariborsko igro se je naselila nervoza. Veliko izgubljenih žog gostujoče ekipe smo znali dobro izkoristiti in s hitrimi protinapadi prednost držali na šestih zadetkih. Gostujoči strateg Marko Šibila tudi z minuto odmora svojih fantov ni mogel zbistriti. Tekmo smo uspešno pripeljali do konca in se zasluženo veselili prve zmage končnice za prvaka, 31 : 24.

Danes je potrebno pohvaliti prav vsakeg, ki je stopil na parket vroče Bonifike. Fantje so pokazali borbeno in kolektivno igro, ki nam je lahko lepa popotnica za nadaljevanje same končice. S šestimi zadetki je bil najbolj natančen Dani Zugan, 5-krat so zadeli Nino Grzentič, Janez Guček in Nejc Planinc.

V naslednjem krogu nas čaka gostovanje pri ekipi Urbanscape Loke.

Statistika, 18.4. Zapisnik, 18.4.